‘Dag van de Oldtimer’ aan de kop van de vaart in Roeselare: “Alle soorten oldtimers zijn welkom op het event”

Op zondag 15 oktober 2023 kan de klassieke autoliefhebber terecht aan de kop van de vaart in Roeselare. Ook de Kaaistraat en Trakelweg zullen gevuld worden met tal van oldtimers. Het evenement wordt georganiseerd door RDO Red de Oldtimer.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert vzw Red de Oldtimer een Dag van de Oldtimer. Na Sint-Niklaas, Steendorp en Genk zakt de organisatie nu af naar Roeselare. Ook daar kozen ze voor een imposante locatie, namelijk de kop van de vaart, bekend om zijn voederfabrieken. De oude brouwerij van Rodenbach ligt er ook in de buurt.

Stefaan Depoorter is al heel zijn leven gepassioneerd en actief in de automobielsector. “Al enkele jaren heb ik mijn eigen car detail-bedrijf en ben ik IDA certified detailer”, vertelt Stefaan Depoorter van SD Carcleaning. “Slechts 16 personen in ons land zijn certified detailer. Ook ben ik bestuurslid bij de IDA International Detailing Association België. Deze is de leidende organisatie voor professionele detailing operators, leveranciers en adviseurs in de sector en actief in 58 landen. We zullen er ook staan met een grote stand van de IDA.” De vereniging zet zich in voor het bevorderen van de waarde van de professionele detailing-diensten.

Naamsbekendheid

De laatste jaren zit het car detailen in de lift. “Ik vond dan ook een mooie aangelegenheid om wat meer naamsbekendheid voor de organisatie te kunnen bekomen”, aldus Stefaan. “Want veel jonge detailers hebben geen weet van ons bestaan en ook niet van het feit dat wij trainingen en cursussen organiseren om de skills en technische kennis aan te scherpen. Alle categorieën oldtimers zijn welkom zodra ze de leeftijd van 30 jaar hebben bereikt, ongeacht hun financiële waarde, want de slogan van Red de Oldtimer is: Elke Oldtimer Telt! Bij goede weersomstandigheden verwachten we meer dan 1.000 oldtimers.” (RV)

De ‘Dag van de Oldtimer’ gaat door van 11 uur tot 18 uur. Er zijn diverse eet- en drankkramen aanwezig en tal van standhouders. Inschrijven op voorhand is niet nodig. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon. Kijk op www.reddeoldtimer.be voor meer info.

The post ‘Dag van de Oldtimer’ aan de kop van de vaart in Roeselare: “Alle soorten oldtimers zijn welkom op het event” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo

De actiegroep Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen de verlenging van de stortvergunning die Vlaams minister Zuhal Demir afleverde aan het bedrijf Silvamo. “Met de nieuwe vergunning wordt de poort opengezet om vervuilde PFAS-gronden te storten”, hekelen actievoerders Tim Deweerdt en Wouter Onraedt..
The post Leefbaar Groot Kortemark gaat in beroep tegen nieuwe stortvergunning voor Silvamo appeared first

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “Almachtige God”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »