Desmond Igbinovia is nieuwe doelman van SCT Menen

SCT Menen (4de provinciale D) haalde met Desmond Igbinovia dit seizoen een nieuwe doelman binnen. Omdat de Belgische Nigeriaan zes weken schorsing moest uitzitten, een erfenis van in zijn periode bij Heule, kwam de kersverse Menense goalie nog niet in actie. Ondertussen zit zijn straftijd erop en is hij komend weekend opnieuw speelgerechtigd.

Desmond Igbinovia is een boom van een vent. De kersverse Menense goalie maakt met zijn 1,90 meter indruk. Desmond Igbinovia is tevens een sympathieke kerel die positief in het leven staat. En toch liep hij vorig seizoen een schorsing van zes weken op. “Het was in een wedstrijd met de reserves van Heule”, vertelt de 24-jarige Kortrijkzaan.

“Met racistische verwijten werd ik uitgedaagd. Achteraf kreeg de tegenstrever een boete opgelegd wat bewijst dat hij en niet ik over de schreef was gegaan.” Met zes weken schorsing aan zijn been was het geen leuke binnenkomer bij SCT Menen. “Iedere wedstrijd heb ik van achter de omheining watertandend gevolgd”, kan Desmond Igbinovia er nu om lachen.

“Zondag kan het voor mij eindelijk beginnen op eigen veld tegen FC Poperinge B. Een wedstrijd die we absoluut moeten winnen. Vooraf was het de bedoeling om een topzesplaats te halen. Met een bescheiden dertiende plaats blijven we ver onder de verwachtingen. Maar we kunnen beter, hebben een jonge ploeg die nog ervaring mist.”

Desmond Igbinovia werd geboren in Nigeria. Hij was vier jaar toen zijn ouders beslisten om naar België te komen. “Van mijn periode in Nigeria is weinig blijven hangen. Ik voel me tenslotte ook meer Belg dan Nigeriaan, heb het hier uitstekend naar mijn zin. En ook mijn overstap naar SCT Menen heb ik me nog niet beklaagd. Ik geniet het vertrouwen van bestuur en sportieve staf, en lig goed in de groep.”

Meer speelkansen

“Waarom ik Heule ruilde voor Menen? Ik was het beu om tweede doelman te zijn, wilde meer speelkansen. Met Menen ben ik in een warme en familiale club beland. Ondanks dat de resultaten minder zijn dan we vooraf hoopten, is de sfeer binnen de groep uitstekend. Nu nog betere resultaten neerzetten en we zijn vertrokken”, besluit Desmond Igbinovia. (AV)

Zondag 15 oktober om 15 uur: SCT Menen FC Poperinge B

The post Desmond Igbinovia is nieuwe doelman van SCT Menen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zag de liefde van Koen Wauters en Valerie groeien, maar helaas ook uitdoven”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »