NSVD Handzame pakt uit met Matteo Vanneste: “Ik hoopte eigenlijk op een plaats bij de beloften”

NSVD Handzame (3A) promoveerde vorig seizoen pas in extremis naar derde provinciale. Met grotendeels dezelfde kern wil coach Kurt Deseintebein het behoud verzekeren in een hogere reeks. Een van de weinige aanwinsten van de groen-witten is de 17-jarige Matteo Vanneste uit Esen.

“Ik speelde vorig seizoen bij de gewestelijke U17 van KSV Diksmuide, maar ik zag niet onmiddellijk speelkansen bij de beloften en daarom besloot ik om de overstap te maken naar NSVD Handzame. Ik speelde bij de jeugd van WS Zarren nog samen met enkele jongens die daar nu voetballen en dat maakte het gemakkelijker om voor Handzame te kiezen”, vertelt de laatstejaarsstudent van het VTI in Diksmuide. Op de vraag of hij verwachtte om snel een vaste stek te veroveren in het fanionelftal, antwoordt Matteo ontwapenend eerlijk. “Ik hoopte eigenlijk op een plaats bij de beloften om op dat niveau ervaring op te doen voor later. Ik kreeg in de voorbereiding echter vrij snel de kans om in enkele wedstrijden mijn kunnen te tonen. Ik voelde onmiddellijk dat de coach in mij geloofde en dat is heel belangrijk voor een jonge speler. Ik speelde zo goed als alle wedstrijden sinds de start van de competitie en dat is ook voor mij een complete verrassing.”

Troef

Matteo Vanneste is een bescheiden, maar verstandige jongen die enerzijds heel goed weet wat hij kan, maar anderzijds ook bewust is van zijn werkpunten. “Ik ben rustig aan de bal en slaag er meestal in goed uit te voetballen. Ik ben ook vrij groot van gestalte (1m96, red.) en dat is voor een verdediger toch wel een troef. Mijn grootste werkpunt is mijn kopspel en ik moet ook fysiek nog wat sterker worden. Ik zal hard blijven werken om mijn plaats te behouden en zie wel waar ik uitkom. Ik ben heel goed opgevangen in deze club en wil hen iets teruggeven door elke week mijn uiterste best te doen.” (PDC)

Zaterdag 14 oktober om 19.30 uur: VKW Vleteren – NSVD Handzame.

The post NSVD Handzame pakt uit met Matteo Vanneste: “Ik hoopte eigenlijk op een plaats bij de beloften” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw van agent beleeft traumatische nacht nadat ze bedrog opbiechtte: “Hij sloot me op, sloeg en plaste over me”

Een politieagent (53)moet vandaag voor de rechtbank verschijnen omdat hij zijn 13 jaar jongere vrouw heeft geslagen, opgesloten en onmenselijk behandeld. Dat gebeurde nadat zij had opgebiecht dat ze hem al een tijdje bedroog. De agent plaste meerdere keren in een glazen fles en goot die daarna uit over zijn vrouw. “Dat was geen urine, maar een soort Ricard”, argumenteerde

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren”

Eind augustus maakte CD&V Pittem zijn kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Het viel meteen op dat de partij duidelijk inzet op verjonging, waarbij de naam van Sarah Declercq (20) in het oog sprong.
The post Sarah Declercq (20) is de jongste CD&V-kandidaat in Pittem: “Ik zal me vooral focussen op jongeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlands-Palestijnse onderzoeker over raids op Westelijke Jordaanoever: “Israël heeft besloten dat het kan doen wat het wil zonder de steun van het Westen te verliezen”

Minstens 22 Palestijnen zijn gedood in de grootste militaire operatie van Israël op de Westelijke Jordaanoever in de voorbije twintig jaar. Voor de Nederlands-Palestijnse onderzoeker Mouin Rabbani is het duidelijk. “Israël is tot het besluit gekomen dat het kan doen wat het wil, zonder dat het de steun van het Westen verliest.”

Lees meer »

Spektakel in Zürich vanavond: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »