Chris Vandamme mikt op dichte ereplaats in Hemicuda Rally

De klassementsproef Kortemark vormt dit weekend opnieuw de scherprechter in de Hemicuda Rally van Koekelare. Chris Vandamme hoopt er opnieuw als eerste thuisrijder te finishen, maar zijn vijfde plek van vorig jaar herhalen wordt moeilijk.

Chris Vandamme is intussen aan het derde seizoen toe met zijn Alpine A110, een wagen waarmee hij steeds beter op dreef is. Zo werd hij dit jaar al zevende in de Rally van Staden en pakte hij in de ORC Rally van Oostrozebeke zijn allereerste podiumplaats. “Het was wel eens leuk om op het podium te eindigen”, vertelt de Kortemarkenaar, die geen specifieke reden ziet voor zijn progressie. “Het gaat inderdaad steeds beter, maar ik denk dat het gewoon allemaal kleine zaken samen zijn. Zo kennen we de wagen beter en is er ook de inbreng van mijn ervaren copiloot Kurt Declerck.” In de Hemicuda Rally doet Vandamme opnieuw beroep op de Houthultse Sharon Vermeulen als copilote. “Dat Sharon mij vergezelt in de Hemicuda Rally, is intussen een traditie geworden”, gaat Vandamme verder. “Jammer wel dat haar echtgenoot Stefaan Prinzie niet aan de start staat met zijn Alpine. Hij sukkelt nog met zijn schouder na een motorongeval. Het had anders opnieuw een mooie onderlinge strijd kunnen worden, net als vorig jaar. Bij de GT’s hebben we wel nog Gunther Monnens als tegenstander, maar die is buiten categorie voor ons.”

Droog weer

Vorig jaar eindigde Vandamme nog knap vijfde in Koekelare, maar hij beseft dat het dit jaar moeilijk wordt om die prestatie te evenaren. “Het deelnemersveld is met meer R5-wagens wat sterker, maar we gaan het toch proberen. Misschien kunnen we opnieuw wedijveren met bijvoorbeeld Bert Coene en zijn Ford Fiesta, al beschikt hij nu wel over een recenter exemplaar. Het weer zal evenwel een grote rol spelen. Als het regent, is er geen beginnen aan tegen die 4×4’s, maar bij droog weer maken we misschien een kans”, aldus Chris Vandamme. (JDH)

The post Chris Vandamme mikt op dichte ereplaats in Hemicuda Rally is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

D-day in Frankrijk: Macron zal geschiedenis ingaan als de Franse David Cameron. De man die gokte en verloor

Een week geleden kwam het Rassemblement National van Marine Le Pen en Jordan Bardella als grote winnaar uit de eerste ronde van de Franse wetgevende verkiezingen. Zal dit vanavond, na de immer onvoorspelbare tweede ronde, opnieuw zo zijn? Want het land lijkt een keerpunt bereikt te hebben en één ding staat al vast: Macron zal de geschiedenis ingaan als de

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de kaskoe van de koers? “Zowat elke euro wordt nog altijd geïnvesteerd”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen

GO! Basisschool Nieuwstad uit Veurne is een van de tien Vlaamse scholen die een videocall wint met Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne #ByeByeGazon. Daar had de kernboodschap van de campagne – een hittebestendiger en biodiverser klimaat – alles mee te maken.
The post GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »