Zoon uitbaters ‘Siphon’ runt ‘Het Oud Gemeentehuis’: “Ik focus me eerst op de hotelkamers en workshops”

Na het afscheid van Olivier Van Moffaert en Karin Wijnhoven begin september, ging Jan Callewaert (35) van start als nieuwe uitbater van hotel-brasserie Het Oud Gemeentehuis in Oostkerke. “Ik focus me eerst op de hotelkamers en het organiseren van workshops”, zegt Jan, telg uit de familie achter gasthof Siphon. De zaak verandert ook van naam.

Olivier Van Moffaert en Karin Wijnhoven waren bijna twaalf jaar actief als uitbater van hotel-brasserie Het Oud Gemeentehuis, vlak bij de kerk van Oostkerke. Eerder deed het pand lange tijd dienst als dorpscafé, mét tapbiljart én bijhorende kruidenierswinkel. Toen Oostkerke nog een onafhankelijke gemeente was, vergaderde het gemeentebestuur er zelfs in een achterzaaltje.

Paul Bocuse

Aan de uitbating van Olivier en Karin kwam begin september een einde. De uitbating is nu in handen van Jan Callewaert, zoon van Siphon-uitbater Franky Callewaert en tot voor kort ook zelf betrokken bij de uitbating van het bekende restaurant. Jan volgde een koksopleiding bij de school van Paul Bocuse in Lyon en deed stage in een aantal grote huizen vooraleer hij actief werd in het ouderlijke restaurant. “Ik heb graag gewerkt in de Siphon, maar het is nu belangrijk voor mij om mijn eigen weg in te slaan. Dat heb ik beseft na heel wat introspectie”, vertelt Jan. “Al is het niet uitgesloten dat ik nog terugga maar nu kies ik alvast voor dit nieuwe project.”

“Ik doe dit momenteel nog alleen dus ik focus me nu op de acht hotelkamers of gastenverblijven. Bedoeling is om stelselmatig te groeien. En de naam wordt gewijzigd in De Levensboom. De infrastructuur hier zal ook opengesteld worden voor mensen die één of meerdaagse workshops of opleidingen willen organiseren in een aangenaam kader”, legt Jan uit.

Zuurdesempizza’s

“Daarvoor kan de mooie binnenkoer en de tuin ook dienst doen. In de tuin komen ook nog twee antieke zigeunerwagens te staan voor mensen die houden van het zogenaamde glamping. Ik beschik hier ook over een gezellige lounge voor de gasten met een honesty bar. Het ontbijt wordt geserveerd in de brasserieruimte en daarbij zal ik vooral gebruik maken van lokale producten. Op aanvraag kan ik ook een avondmaaltijd voorzien. Er komt op de binnenkoer trouwens ook een oven om in het weekend zuurdesempizza’s te bakken.”

Info: www.hetoudgemeentehuis.be.

The post Zoon uitbaters ‘Siphon’ runt ‘Het Oud Gemeentehuis’: “Ik focus me eerst op de hotelkamers en workshops” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De supernota is dood, leve de supernota

De voorzitters van de 5 partijen die na de verkiezingen van 9 juni een federale regering proberen te vormen, hebben gisteren nog eens rond de tafel gezeten. Vandaag geeft bemiddelaar Maxime Prévot, de voorzitter van Les Engagés, zijn opdracht terug, en kruipt Bart De Wever waarschijnlijk weer in de huid van de formateur. Het wordt stilaan duidelijk dat we te

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

“Verkiezing helpt met het boosten van mijn zelfvertrouwen”: Axelle (17) uit Menen dingt naar het kroontje van Miss België

Menen zendt haar schonen uit! Axelle Sulis (17) dingt als tweede inwoner van de grensstad mee naar het kroontje van Miss België. De studente barst van de motivatie en zet alles op alles om het tot in de finale te kunnen schoppen. “Ik deed al mee aan een missverkiezing, maar koos resoluut voor Miss België!”

The post “Verkiezing helpt met

Lees meer »

“We hopen op zo’n 3.000 euro”: Nancy Verhaeghe uit Adinkerke organiseert steunactie voor hulphond voor hoogsensitief meisje

Nancy Verhaeghe van Fonkelster zette een steunactie op poten voor een hulphond voor Jolien. Jolien is een bijna 17-jarig meisje uit Vlaams-Brabant die hoogsensitief is en autisme en PTSS heeft. Na drie weken staat de teller al op bijna 2.000 euro.
The post “We hopen op zo’n 3.000 euro”: Nancy Verhaeghe uit Adinkerke organiseert steunactie voor hulphond voor hoogsensitief

Lees meer »

Tackle: “Deze derby opent perspectieven”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “Deze derby opent perspectieven” appeared first on

Lees meer »

“Sport is populairste richting”: Sportrichtingen drijven leerlingenaantallen in Ieperse scholen omhoog

De Ieperse middelbare scholen maken zich volop klaar om maandag 2 september opnieuw 4.000 leerlingen te ontvangen. Een steeds groter deel daarvan zal dat doen in een sportrichting. Zowel de Sint-Maartensscholen als het gemeenschapsonderwijs hebben hun sportaanbod uitgebreid en dat legt hen geen windeieren.
The post “Sport is populairste richting”: Sportrichtingen drijven leerlingenaantallen in Ieperse scholen omhoog appeared first

Lees meer »

Gerenoveerd lokaal van KSA Rooyghem in Male heropend

Na grondige renovatiewerken, die zo’n jaar duurden, heeft KSA Rooyghem afgelopen vrijdag zijn lokaal in Male plechtig heropend. Het lokaal is een ontmoetingsplek voor de +12 leden. De -12 leden hebben hun eigen lokaal in de Engelendalelaan, en daar vonden al eerder renovatiewerken plaats. KSA Rooyghem telt in totaal een 280 leden, een aantal dat de laatste jaren vrij stabiel

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »