Rode Duivels hebben EK-ticket op zak na zege in Oostenrijk

De Rode Duivels hebben zich vrijdagavond in Wenen van een deelname aan het EK 2024 verzekerd. Ze versloegen Oostenrijk met 2-3 en zijn nu zeker van hun plaats bij de eerste twee in groep F.

Bij de rust was het 0-1 in het Ernst Happel stadion. Oostenrijk had de Belgen van bij het eerste fluitsignaal onder druk gezet, maar het was Dodi Lukebakio die de score opende in de 12de minuut, op assist van Timothy Castagne. De winger van Sevilla scoorde zijn eerste doelpunt voor de nationale elf.

De manschappen van Ralf Rangnick gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Matz Sels hield de voorsprong op het bord. Zijn Oostenrijkse collega Alexander Schlager moest maar één keer in actie komen, op een afstandsschot van Amadou Onana.

Lukaku met zijn 78ste

Romelu Lukaku zorgde voor de 0-3, meteen ook zijn 78ste doelpunt voor de Rode Duivels. © Belga

Tien minuten na de pauze tekende Lukebakio met zijn tweede van de avond voor de 0-2. Deze keer was de bij de rust voor Loïs Openda ingevallen Yannick Carrasco de aangever. Drie minuten later scoorde Romelu Lukaku, die kort voordien al eens de lat getroffen had, de 0-3, goed voor zijn 78ste doelpunt voor de Duivels. Jeremy Doku deed met een knappe dribbel het voorbereidende werk.

Toch nog spannend

De buit leek binnen en toch werd het nog spannend. Konrad Laimer gaf de Oostenrijkers in de 73ste minuut nieuwe hoop met de 1-3. Vijf minuten later kwamen de Duivels met tien te staan. Onana werd met een tweede geel naar de kant gestuurd nadat hij een Oostenrijker op de enkel trapte. Zes minuten voor tijd beging Arthur Theathe een handsfout binnen de zestien. Mardel Sabitzer zette de daaropvolgende strafschop om.

Domenico Tedesco gooide met Mandela Keita en Arthur Vermeeren nog twee nieuwkomers in de strijd. De verdedigende middenvelders van Antwerp hielpen de zege vasthouden.

The post Rode Duivels hebben EK-ticket op zak na zege in Oostenrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Indrukwekkende Remco Evenepoel in de wolken met tijdritwinst: “Een kinderdroom gaat in vervulling”

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de 25,3 kilometer lange tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck is een tevreden

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft de selectie van Michèle George uit Waregem en Manon Claeys uit Maldegem bevestigd voor een deelname aan de komende Paralympische Spelen in Parijs, van 28 augustus tot en met 8 september.
The post Michèle George en Manon Claeys naar Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »