Liveblog – Leger “vindt lichamen van vermiste Israëliërs” in Gaza, “tienduizenden inwoners” gevlucht uit het noorden

Tienduizenden inwoners in het noorden van Gaza ontvluchten hun huizen na een waarschuwing van het Israëlische leger om te evacueren. Israël van zijn kant zegt dat tijdens invallen in Gaza de lichamen van vermiste Israëliërs heeft gevonden. Lees hier het belangrijkste nieuws over de oorlog tussen Hamas en Israël.

Meer krantenkoppen in België

Maurits Vande Reyde (Open Vld) verloor zijn broer aan drugs: “‘Ik hoor hier niet thuis’, schreef hij in zijn afscheidsbrief”

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in

Lees meer »

Republikeinse burgemeester in strijdstaat Arizona steunt Democratische kandidaat Kamala Harris, en dat kan daar cruciaal zijn

John Giles, burgemeester van Mesa in strijdstaat Arizona, steunt de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris en dus niet Donald Trump, de kandidaat van zijn eigen partij. Giles verwijst voor die keuze naar het motto van wijlen John McCain, de Republikeinse senator uit Arizona, die ook niet van Trump moest weten: “Het land eerst”.

Lees meer »

Levenslang veroordeelden mogen niet meer trouwen in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië zullen gedetineerden die wegens bijzonder zware moord levenslang in de gevangenis zitten niet meer kunnen trouwen. Wie in Engeland veroordeeld wordt tot een “whole life order”, en dus niet meer zal vrijkomen, mag achter de tralies in principe niet meer trouwen, noch een geregistreerde partnerschap aangaan.

Lees meer »

Oeps… restauratie van engeltje in Spaanse kerk kon duidelijk beter

Gelovigen in het Spaanse Soria staan op hun achterste poten. Restaurateurs hebben een cherubijn, een soort van mythische engel, in hun kerk volledig mismeesterd en overschilderden de bleke muren bovendien met dofroze verf. Het bisdom geeft toe dat er kritiek is. “Maar niet iedereen stoort er zich aan”, klinkt het zalvend.

Lees meer »

LIVE. Histori­sche gevangenen­ruil tussen Rusland en Westen – Biden opgetogen: “Knap staaltje diplomatie”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »