De must-reads van het weekend

00:55 Ozempic, de prik voor spectaculair gewichtsverlies, belooft een scala aan aandoeningen aan te pakken, van alzheimer tot verslaving. Het wondermiddel doet de voedings- en afslankindustrie beven. Hoe ko…

Meer krantenkoppen in België

Tyfoon Gaemi eist 30 doden in China

De doortocht van de tyfoon Gaemi heeft minstens 30 mensenlevens geëist in Zixing, op 1.500 km ten zuidwesten van de hoofdstad Peking. Er zijn ook 35 mensen vermist. De tyfoon bracht hevige regenval met zich mee. Op 24 uur tijd viel er 645 mm water per vierkante meter, meldt de Chinese staatstelevisie.

Lees meer »

Historicus die al sinds 1984 correct voorspelt wie president wordt in VS, zegt dat het nu al zo goed als uitgemaakte zaak is

Een Amerikaans historicus die al sinds de verkiezingsoverwinning van Ronald Reagan in 1984 correct voorspelt wie de nieuwe president van de VS zal worden, heeft zijn licht laten schijnen over het duel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Volgens Allan Lichtman is er een duidelijke favoriet en “moet er al veel mis gaan” mocht die alsnog het onderspit delven.

Lees meer »

Geen gewonden bij schietincident in Strombeek-Bever

Een nog onbekende persoon vuurde afgelopen week, in de nacht van donderdag op vrijdag, op 2 woningen aan de Romeinsesteenweg in Strombeek-Bever (Grimbergen). Daarbij vielen geen gewonden. Het nieuws raakte pas nu bekend en wordt bevestigd door het parket van Halle-Vilvoorde.

Lees meer »

Palestijnse bronnen melden minstens 30 doden en 100 gewonden bij Israëlische luchtaanval op schoolgebouw

Minstens 30 Palestijnen zijn gedood en 100 anderen geraakten gewond bij een luchtbombardement op een schoolgebouw in het centrum van de Gazastrook. Dat blijkt uit berichten van Palestijnse bronnen, zoals het plaatselijke ministerie van Gezondheid. Volgens Israël werd het gebouw gebruikt als commandocentrum van Hamas, waar wapens en plannen voor verdere aanvallen werden opgeslagen.

Lees meer »

Kan Ozempic helpen om te stoppen met roken? “Het zou de dopaminestoot kunnen verlagen die nicotine in de hersenen uitlokt”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »

Vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld: “Alles centraliseren op één locatie”

“Het was steevast een fantastisch weekend. Hét topweekend voor Knokke-Heist. En toch is het financieel niet gelukt. Het is dus logisch dat we het anders gaan aanpakken. Als je hetzelfde doet, krijg je hetzelfde resultaat en dat kan de bedoeling niet zijn.” Marc Coucke heeft de vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld. En daarbij staan enkele veranderingen en zaken

Lees meer »

Sinterklaas is niet meer: Pol Vandewalle overleden

Vrijdag 26 juli overleed Pol Vandewalle op 87-jarige leeftijd in het WZC Ter Luchte in Ruddervoorde. Pol werd geboren op 12 mei 1937 te Beernem. Hij is de echtgenoot van Nicole Herregodts en de Papa van Mieke Vandewalle en Jan Vandewalle (+), Martine Deleu en Mario Desmet. Hij is de opa van Zhandos Vandewalle, Pieterjan Vandewalle, Annelaure Vandewalle en Daan

Lees meer »

‘Volumedeals’ speelt in op pijnpunt van horeca: “Willen de marges verhogen”

Horeca- en eventondernemers Laurent Van Parys en Maxim Declercq, gekend van De Porcherie, Beatrun en Oktoberfest Wevelgem, pakken uit met het gloednieuwe platform ‘Volumedeals’. “We willen professionals laten meegenieten van deals en promoties op sterke dranken, specials en barmaterialen.”
The post ‘Volumedeals’ speelt in op pijnpunt van horeca: “Willen de marges verhogen” appeared first on KW.be.

Lees meer »