Opvallende nieuwe namen op Waregemse CD&V-lijst voor gemeenteraadsverkiezingen 2024: “We gaan opnieuw voor absolute meerderheid”

Op zondag 13 oktober 2024 trekt de Waregemse kiezer opnieuw naar de stembus. CD&V stelt een jaar voor de dag des oordeels haar nieuwe lijst voor, die reeds voor tachtig procent gevuld is. Bij de vijf nieuwe kandidaten zitten toch enkele verrassingen.

Huidig schepen Kristof Chanterie trekt als kandidaat-burgemeester de lijst, gevolgd door Margot Desmet die sinds de vorige verkiezingen als fractieleider in de gemeenteraad zetelt.

Vijf nieuwkomers

“Een duo ervaring en vernieuwing. Die lijn trekt onze partij verder door”, duidt voorzitter Marie-Charlotte Schurmans. “Het is belangrijk dat nieuwe mensen kansen krijgen en dat we hen verbinden met onze sterkhouders. Enkel samen kom je tot een sterke ploeg.”

CD&V telt alvast vijf nieuwkomers voor 2024. Youssef Errady (36) uit Sint-Eloois-Vijve en Marie Van Tieghem (40) en Tina Billiet (43) uit Beveren-Leie starten een politiek engagement.

Uit Waregem stellen bekende gezichten Hans Maddelein (57) en Maxim De Vriese (47) zich kandidaat. Maddelein is naast zaakvoerder van Pearle ook Unizo-lid en voorzitter van Winkelen in Waregem. De Vriese deelt als lid van boyband Malibré al jaren het podium met Stijn Breda en Lieven Desmet.

Burgemeester duwt

“Ik heb heel veel vertrouwen in het engagement van de nieuwe mensen. Het is voor mij belangrijk dat we een lijst aan de kiezer voorleggen die Waregem representeert”, vertelt lijsttrekker Kristof Chanterie. “En we gaan uiteraard opnieuw voor een absolute meerderheid.”

Zijn huidige collega-schepenen stellen zich ook opnieuw kandidaat, net zoals de gemeenteraadsleden en leden van het BCSD. Burgemeester Kurt Vanryckeghem neemt afscheid als lijstduwer.

The post Opvallende nieuwe namen op Waregemse CD&V-lijst voor gemeenteraadsverkiezingen 2024: “We gaan opnieuw voor absolute meerderheid” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid”

We zagen Steven Van Moeffaert voor het laatst als speler actief in Waregem, waar KSC Blankenberge de finale van de beker van West-Vlaanderen won. Intussen was de promotie van eerste provinciale naar de nationale reeksen al afgedwongen.
The post Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »