Voor het eerst in vier jaar herinnert Jurgen Vanhalst (50) zich hoe hij Sally (40) doodstak: “Ik wou wel seks, maar geen relatie”

Jurgen Vanhalst (50) kon zich tijdens zijn assisenproces voor het eerst in vier jaar herinneren hoe hij Sally Hautekeete (40) met twee messteken om het leven bracht. “Ik kan nog altijd niet geloven dat ik dat deed”, snikte hij.

Meer krantenkoppen in België

Sven Ornelis over protesten tegen toeristen in ‘zijn’ Barcelona: “Mijn buren nemen het me niet kwalijk dat ik nog mensen naar de stad lok”

Uitgejouwd en natgespoten. De Barcelonezen kwamen zaterdag met zijn duizenden op straat om te protesteren tegen massatoerisme. En dat bleef niet alleen bij slogans scanderen. Radiomaker Sven Ornelis heeft al meer dan tien jaar een appartement in de Spaanse stad. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan.”

Lees meer »

Jonge motorcrossbroers Matto en Castor zijn opgegroeid met de extreme sport: “Ik kon Belgisch kampioen worden”

De broertjes Matto en Castor Vertongen uit Avelgem maken dezer dagen indruk in motorcrossland. De appel valt niet ver van de boom, want hun papa Dimitri Vertongen (40) werd ooit Belgisch kampioen.
The post Jonge motorcrossbroers Matto en Castor zijn opgegroeid met de extreme sport: “Ik kon Belgisch kampioen worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

Links front wint verrassend Franse verkiezingen: Macron weigert ontslag premier Attal

Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) is bij de Franse verkiezingen tegen alle verwachtingen pas derde geëindigd. Het linkse Nouveau Front populaire (NFP) kwam verrassend als winnaar uit de bus. Ensemble van president Emmanuel Macron haalde uiteindelijk meer zetels dan RN binnen bij de parlementsverkiezingen. Nu is het aan hem om een werkbare meerderheid in het Assemblée te vinden. Macron heeft

Lees meer »

Pieter De Poortere van Boerke is gastcurator op Cartoonfestival: “Mix van vrolijkheid en kritische noot”

Nog tot 1 september vindt in zaal Ravelingen in Knokke-Heist het befaamde Cartoonfestival plaats. Cartoonist Pieter De Poortere, bekend van Boerke, is niet alleen gastcurator maar zal er ook deelnemen aan een stripbattle. “We willen het groepsgevoel onder cartoonisten wat versterken.”
The post Pieter De Poortere van Boerke is gastcurator op Cartoonfestival: “Mix van vrolijkheid en kritische noot” appeared

Lees meer »

Elk weekend belanden drie stomdronken tieners op Antwerpse spoed

De spoeddiensten in Antwerpen zien elk weekend drie stomdronken tieners. Ze hebben meestal meer dan tien glazen bier, wijn of sterke drank op. Sinds enkele maanden kunnen ze terecht bij de eerste alcoholkliniek of ‘alcoholpoli’ van het land. Acht jongeren volgen er al een traject. “Het ‘golden hour’ of eerste uur na het ontwaken is cruciaal.”

Lees meer »

Record: nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool. “Je moet niet de hele tijd naar de juf luisteren”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

VREG stelt Fluvius in gebreke, maar geeft extra tijd om aanhoudende IT-problemen op te lossen

De Vlaamse energieregulator VREG stelt Fluvius ingebreke voor de aanhoudende IT-problemen. En geeft de netbeheerder dan toch nog extra tijd om die op te lossen. Dat verneemt HLN. Vorige week nog bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou dat de VREG juridische stappen ging zetten tegen de netbeheerder. Die moest tegen eind juni de IT-problemen hebben opgelost die nu al bijna drie jaar

Lees meer »