Veertiger die geldkoffertje in Brugs hotel steelt, verraden door… kalend hoofd

Een 45-jarige Tsjech uit Gent heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstal. In de receptie van een Brugs hotel ging J.K. met een geldkoffertje aan de haal. Zijn kalende hoofd deed hem de das om.

Op 9 mei merkte de zaakvoerder van het Brugse hotel Monsieur Ernest rond 9 uur op dat er een geldkoffertje met 600 euro verdwenen was uit de receptie.

Camerabeelden

Het koffertje werd even later leeg aangetroffen in het portaal van een museum aan de Dijver. Op camerabeelden was te zien hoe een kalende man een kwartier eerder het geld uit het koffertje had gehaald. Een personeelslid van het hotel herkende de man als de dief.

Op 27 mei kon J.K. worden opgepakt op basis van zijn persoonsbeschrijving. Hij had toen 310 euro op zak.

Al 13 veroordelingen

Onderzoek wees uit dat hij wel vaker Brugse hotels bezocht, zogezegd omdat hij op zoek was naar werk of een kamer. De Tsjech werd in zijn thuisland al dertien keer veroordeeld, vooral voor diefstal. Ook in Gent liep hij vorige maand nog een veroordeling op.

Voor zijn proces in Brugge kwam K. niet opdagen. (AFr)

The post Veertiger die geldkoffertje in Brugs hotel steelt, verraden door… kalend hoofd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Israël vindt gevechtshandleiding Hamas: “Razendsnel door tunnels bewegen en maximale schade aanrichten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar

Het hof van beroep in Gent heeft de zaak van drugssmokkelaar Franky D. uit Zwevegem uitgesteld naar 18 december. Franky D. wordt vervolgd voor de invoer van grote hoeveelheden cocaïne naar België, maar beweerde dat hij werkte als burgerinfiltrant voor de Amerikaanse overheid.
The post Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Versmelten met je thuis

Mumbai, Cuba, de Mekong … Fotograferen is de confrontatie met een andere werkelijkheid aangaan. Soms botst die, soms matcht die. Maar de wereld intrekken lukt nu even niet, door een pijnlijke schouder.

Lees meer »

Staf neemt ingrijpende beslissing om te verhuizen in ‘Camping Coppens’: “Ik wilde niet degene zijn die mijn kinderen iets ontnam”

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »