Veurnenaar laat broek zakken bij politiecontrole: celstraf met uitstel

Een 23-jarige man uit Veurne heeft drie maanden cel met uitstel gekregen voor zijn wangedrag tegenover de politie. B.P. ging plots over de rooie na een alcoholcontrole en liet daarbij zijn broek zakken. Daarna daagde hij de politie uit: “Wil je in mijn achterste zitten misschien?”

Op 23 januari vorig jaar was er het weekend tegen alcohol en daar nam ook politiezone Spoorkin aan deel. Er werden controles uitgevoerd in Veurne en de wagen waarin de 23-jarige B.P. als passagier zat, trok de aandacht.

Veiligheidsfouille

Ze zaten met vier in de auto en allen bleken onder invloed te zijn. De bestuurder wilde zelf nog snel ruilen van plaats met een andere inzittende.

“Ze werden uit de wagen gehaald voor een veiligheidsfouille en daarbij gedroeg B.P. zich meteen erg arrogant”, sprak de procureur.

Obsceen gedrag

“Hij was zelfs obsceen en vroeg of de politieman zijn geslachtsdelen wou zien en in zijn achterste wou zitten. Daarop liet hij zelfs zijn broek zakken. Hij moest tegen de combi gedwongen worden maar wilde uithalen en werd geboeid. Twee politiemensen raakten lichtgewond.”

Volgens zijn advocaat reageerden ook de politiemensen opgefokt en ging het om actie en reactie. Daar ging de rechter niet in mee. Ze gaf B.P. drie maanden cel met uitstel. (JH)

The post Veurnenaar laat broek zakken bij politiecontrole: celstraf met uitstel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd

In het najaar 2023 startten de restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein. De voormalige notariswoning en ook bepaalde binnenelementen zijn beschermd en dus belangrijk om te vrijwaren. Een grondige restauratie van het hoofdgebouw drong zich op. Als onroerend erfgoedstad is Stad Roeselare trots het Oud Gemeentehuis weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
The post Oud Gemeentehuis

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

Voor Groot Middelkerke maakt volledige lijst bekend

Lijstduwer Filip Soetaert maakte onlangs de 25 kandidaten van de lijst Voor Groot Middelkerke bekend. Opvallend is de grote diversiteit aan kandidaten die zich engageren op deze lijst.
The post Voor Groot Middelkerke maakt volledige lijst bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Illegale slapers in oud gerechtshof in Hasselt

In het oud gerechtshof in het centrum van Hasselt blijven mensen illegaal slapen. Na dit weekend starten de werken om in het voormalige justitiegebouw op de Havermarkt 50 appartementen te maken. Om de veiligheid te garanderen, mogen er geen onbevoegden op de werf rondlopen.

Lees meer »

LIVE. Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: 7 arrestaties nadat politie Antwerp-aanhang wegjaagt met waterkanon, 2 agenten raken gewond

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. Ook buiten het stadion was de sfeer grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de Antwerp-fans. Er werden uiteindelijk zeven relschoppers opgepakt.

Lees meer »

Paul (64) bekocht stomme val met fiets bijna met z’n leven: “999 van de 1.000 keer gaat zoiets goed, maar bij mij niet”

Het aandeel fietsers bij mensen die ernstig gewond raken in het verkeer stijgt jaar na jaar volgens een analyse van verkeersinstituut Vias. Hoe een domme val met de fiets van de ene op de andere seconde je leven helemaal kan veranderen, daar kan Paul Willems (64) wel over getuigen. “Op woensdag 31 juli trok ik ‘s ochtends in koerskleren de

Lees meer »