Driedaagse streekbeurs met Winkelsterren bij Vareno in Poperinge: “Elke deelnemer stelt zijn product voor in eigen keuken of badkamer”

Voor het tweede jaar op rij organiseert Vareno in Poperinge een eigen streekbeurs met niet-alledaagse producten in het kader van hun avondopening. In totaal kan je 16 producenten of winkeliers ontdekken tijdens de streekbeurs op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 oktober.

“Na het succesverhaal in 2022 hebben we beslist om opnieuw een driedaags evenement in onze toonzaal te organiseren met andere West-Vlaamse ondernemers onder de insteek ‘Koop Lokaal, Winkelhier’”, zegt Valerie Debal van Vareno. “We stellen in de derde week van oktober de deuren van Vareno Keuken & Interieur Design open voor allerlei regionale handelaars om de bezoekers op éénzelfde locatie met hun producten of diensten te laten kennismaken. Bovendien nemen we ook deel aan de actie ‘Winkelsterren van je buurt’, een organisatie van ‘Ik Koop Lokaal’.”

Co-marketing

De streekbeurs vindt plaats op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 oktober, telkens van 18 tot 21 uur. De locatie is de toonzaal van Vareno, Sappenleenstraat 5 in Poperinge. “Elke deelnemer zal er in zijn eigen hoekje (keuken of badkamer) zijn product voorstellen. De bedoeling is om elkaar en de eigen economie te steunen door een maximum aan plaatselijke mensen te bereiken op een budgetvriendelijke manier. Co-marketing is hiervoor de ideale manier. We delen onze contacten via sociale media en elkeen zijn klantenbestand”, zegt Valerie.

Sterke belevingsfactor

“Ook voor de bezoekers is de toegang gratis. Een unieke gelegenheid voor wie interesse heeft in minutieus maatwerk van keukens en interieurmeubelen, maar tegelijkertijd ook andere West-Vlaamse specialisten in hun vak wil leren kennen. In plaats van klassieke opendeurdagen wordt het een gezellig driedaags evenement met een sterke belevingsfactor. Aan elke ondernemer laten we de keuze hoe men de avond invult, maar concreet zal men doorheen de beurs deskundige uitleg krijgen, gratis aangeboden proevertjes, demonstraties, flyers of staaltjes… en zal men veel van de originele producten ook ter plaatse kunnen aankopen. Daarboven zullen er niet alleen leuke, lokale prijzen te winnen zijn, men wordt ook getrakteerd op muzikale optredens door leerlingen van de Academie.”

In totaal nemen 16 producenten of winkeliers deel:

*BiBaBoe-gifts, originele geschenken uit Boezinge

*Fou de Fleurs, zot van (droog)bloemen uit Poperinge

*Gostinho, (h)eerlijke smaken van Portugal uit Beselare

*Kleijo, creatieve keramiek uit Poperinge

*La-Thé, huisgebrande koffie en biologische thee uit Poperinge

*La Véri, kant-en-klaar aperitief Améro uit Vleteren

*Leroy Delicatessen, artisanale kroketten uit Zillebeke

*Lumizo by David Beerlandt, fotograaf uit Poperinge

*Oki Gin, handcrafted gin uit Ieper

*Olijfshop, passie voor Zuid-Franse producten uit Loker

*Revelatio, kookstudio en Thermomix verdeler uit Ieper

*Tende Vandenberghe, decoratiespeciaalzaak uit Poperinge

*Vandenberghe Verf, verf en muurbekleding uit Poperinge

*Upstream Studio, juwelen en ambachtelijke zeep uit Roesbrugge

*Wijngoed Choupette: Belgische witte wijn uit Westrozebeke

*Vareno: keukens en interieurmaatwerk uit Poperinge

The post Driedaagse streekbeurs met Winkelsterren bij Vareno in Poperinge: “Elke deelnemer stelt zijn product voor in eigen keuken of badkamer” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oasis-reünie trekt volgend jaar ook met vijf shows naar VS, Mexico en Canada en schrapt ‘dynamische’ ticketprijzen

Oasis treedt volgend jaar ook op in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De Britse band kondigde maandag vijf nieuwe shows aan. Eerder werd al bekend dat de broers Liam (52) en Noel (57) Gallagher samen langs Britse en Ierse steden gaan touren. Die shows waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De ‘dynamische’ ticketprijzen laten ze in Noord-Amerika wel

Lees meer »

Inzamelactie voor begrafenis Claudine Deschacht, die onwel werd op Club Brugge kampioenviering: “Onze blauwe engel met zwarte vleugels”

Claudine Deschacht (54) uit De Panne is afgelopen maandag overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding en trombose, nadat ze tijdens de kampioenenviering van Club Brugge op 27 mei onwel werd. Nu organiseert haar zus Kim een inzamelactie om Claudine een mooie afscheidsdienst te geven. “Claudine heeft drie weken lang in coma gelegen en daarna heeft ze iedere dag gestreden

Lees meer »

‘Affaires’ komen wel vaker voor in Vlaanderen: volksjury beslist over lot van schutter Stijn Marchand (41)

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Dit weten we nu al over de nieuwe Vlaamse maatrege­len voor elektri­sche wagens: “Trek maar snel aan de mouw van je garagist”

De nieuwe Vlaamse regering gaat raken aan de voordelen voor wie met een elektrische wagen rijdt. Zo zal de premie voor wie een elektrische auto koopt, heel snel verdwijnen. Maar elektrisch rijden wordt binnenkort ook een pak minder fiscaal interessant. Hoe zwaar wordt elektrisch rijden straks belast? En vooral: hoeveel tijd heb je om toch nog van de huidige voordelen

Lees meer »

Ook West-Vlaamse jongeren brengen het verhaal van Amerikaanse school shootings in de nieuwe musical ‘Vrijdag’ in Antwerpen

Op vrijdag 1 november speelt de 18-jarige Lucas Geldof uit Oostkamp, afwisselend met Sebe Buermans (17, Herentals); de hoofdrol (Quin) in de nieuwe opmerkelijke musical ‘Vrijdag.’ van The Singing Factory, die speelt tot 17 november in het Zuiderpershuis Antwerpen. ‘Vrijdag.’ draait rond de helaas brandend actuele problematiek van de Amerikaanse school shootings. The Voice van Vlaanderen 2024-finalist Lucas vindt in

Lees meer »

270.000 euro Vlaamse subsidies voor bouw nieuwe jeugdlokalen: “Blij met steun van Vlaanderen”

Nog net op de valreep heeft uittredend Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle 1,54 miljoen euro vrijgemaakt voor investeringen in jeugdinfrastructuur. Daarvan gaat 270.000 euro naar het project van de vzw Sperregem Bouwt, die op het domein Sperregem aan de Bruggestraat jeugdlokalen wil bouwen en verbouwen voor KSA ’s Gravenwinkel en KSA Marie Mo. “We zijn enorm blij met deze

Lees meer »

Olympisch marathonloper Koen Naert waagt zijn kans in de politiek: “De komende twee jaar blijf ik in de eerste plaats topsporter”

Hij is fan van Hilde Crevits en Carl Devos. Hij gruwt van alcohol en McDonald’s. Zijn levensmissie is zorgen voor anderen. Zes jaar geleden was hij de snelste Europeaan op de heilige afstand: de marathon. Vandaag wil hij de politiek in. Sire, er bestaan nog échte CD&V’ers. Meet Koen Naert, de olympiër die naar de gemeenteraad van Oostkamp wil.

Lees meer »

“Speciale eenheden voeren invallen uit in Libanon om mogelijk grondoffensief voor te bereiden” – Israëlisch leger: “Nieuwe Hezbollah-commandant uitgeschakeld”

Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen korte invallen gedaan over de grens in Libanon om het terrein voor te bereiden op een mogelijke grotere invasie binnenkort. Ook de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant hintte op een mogelijk grondoffensief. Hezbollah laat weten er “klaar” voor te zijn. Volgens het Israëlische leger is bij een luchtaanval op

Lees meer »