Schoonzoon steelt geld uit kassa van zaak schoonouders in Koksijde: “Om diefstal van ex terug te krijgen”

De strafrechter in Veurne moet oordelen over een bizarre zaak van huisdiefstal in Koksijde. De 36-jarige S.V. graaide in de kassa van een winkel die zijn eigen schoonouders uitbaten. Het bizarre is dat de man een vreemde reden opgaf voor de diefstal. “Ik was uit elkaar met mijn ex, hun dochter, en wou enkel het geld terug dat zij van de rekening van de kinderen had gehaald.”

De schoonouders van beklaagde S.V. baten in Koksijde een voedingswinkel uit waar ze hun schoonzoon ook lieten werken.

Camerabeelden

In mei vorig jaar zat er echter een haar in de boter in hun professionele werkrelatie maar ook privé: S.V. was immers uit elkaar gegaan met hun dochter.

Ze vermoedden dat hij ook in de kassa geld graaide en bekeken daarbij camerabeelden. Eenmaal konden ze hem een briefje zien nemen. Volgens de schoonouders stal S.V. in 14 weken tijd maximaal 10.000 euro, maar bewijzen daarvoor hebben ze niet. Toch vorderen ze dat bedrag terug.

Diefstal kinderen

“Dat bedrag is absurd”, zegt de advocaat van S.V. “Het gaat hooguit om 495 euro. Hij had een lange relatie met hun dochter en samen hebben ze twee kinderen. Hij ontdekte echter dat zij dat geld van hun kinderrekening had gestolen en ze weigerde het terug te betalen.”

“Daarom nam hij het geld dan maar terug uit de kassa van de zaak. Totaal fout, dat weet hij. Maar over meer gaat het niet. Ze hebben ook geen enkel bewijs. We vragen de werkstraf voor deze feiten.”

De procureur sprak van een delicate zaak die ze het liefst via bemiddeling buiten de strafrechtbank hadden opgelost maar er bleef onenigheid over het gestolen bedrag. De procureur was akkoord met een werkstraf van 75 uur. Vonnis op 10 november. (JH)

The post Schoonzoon steelt geld uit kassa van zaak schoonouders in Koksijde: “Om diefstal van ex terug te krijgen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Niet voor hartlijders: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

Afbraak van Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare start in september

In september begint de afbraak van het Heilig-Hart ziekenhuis in Roeselare. Alleen de zuidelijke vleugel van het ziekenhuis blijft staan. In de plaats komen er woningen, appartementen en ook een woonzorghotel, met studio’s en assistentiewoningen. De blikvanger van de nieuwe site is een hoog woonblok van 16 verdiepingen. Daarnaast komt er ook een park. Over 4 jaar zouden de eerste

Lees meer »

Amerikaan (21) schiet ex-vriendin en drie anderen dood op verjaardagsfeestje, daarna pleegt hij zelfmoord

In de Amerikaanse staat Kentucky heeft een 21-jarige man zijn ex-vriendin en drie anderen doodgeschoten tijdens een verjaardagsfeestje, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. De dader was geen onbekende voor de autoriteiten. Eerder was hij veroordeeld voor de verkrachting van een 13-jarig meisje, waarvoor hij een voorwaardelijke straf van vijf jaar kreeg.

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »