Japanse verzamelaars staan in de rij om verroeste riooldeksels te kopen

Om de stadskas te spijzen zet Kyoto voor het eerst oude riooldeksels te koop. De belangstelling is alvast erg groot: volgens plaatselijke media staan verzamelaars te drummen om een stukje stadsgeschiedenis in huis te halen.

Meer krantenkoppen in België

Triatlon terug volgens originele concept

Op zondag 4 augustus heeft in en rond het Klein Strand en op de site van het Vrijetijdscentrum in Jabbeke een triatlon plaats. Organisator BRO.GO Sports dient na vijf jaar terug te keren naar het originele concept met een sprintwedstrijd en een race over een kwartafstand.
The post Triatlon terug volgens originele concept appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Met enkele concrete voorstellen vraagt Vooruit Plus aandacht voor Oostendse tradities en monumenten. “We willen ze bewaken en sommige tradities terugbrengen”, klinkt het bij John Crombez en Niko Geldhof. Ze willen een aparte schepen voor toerisme die ook waakt over de authenticiteit.
The post “Er moet een schepen komen voor tradities en monumenten”: Vooruit wil meer aandacht Oostendse authenticiteit

Lees meer »

Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer

Een vierde plaats in Knokke-Heist, een tweede stek in de Nacht van Vlaanderen in Torhout en winst in Dwars door Brugge. Barbara de Brouwer heeft enkele knappe wedstrijden achter de rug en maakt zich nu op voor het BK 10 km in Lokeren.
The post Barbara de Brouwer is klaar voor het BK 10 kilometer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke zijn in Plopsaland opnieuw een duo: “Wij zijn er altijd voor elkaar. Van dat soort vrienden heb je er niet veel.”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Bert en Ernie, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »

Emma Meesseman beleeft als Belgische vlaggendraagster op Olympische Spelen een van de mooiste momenten uit carrière

Emma Meesseman beleefde vrijdag als eerste Belgische vlaggendrager uit de basketwereld een historische avond tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. “Ik kreeg er kippenvel van”, vertelde ze zaterdag op een persconferentie in Kortrijk, twee dagen voor de start van haar toernooi tegen Duitsland. “Het was een enorme eer en echt onvergetelijk. Ik heb een aantal geweldige momenten

Lees meer »

Venezolaanse oppositieleiders moeten “achter tralies”, zegt Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro vindt dat oppositieleidster María Corina Machado en de oppositiekandidaat bij de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag, Edmundo González Urrutia, “achter de tralies” moeten worden gezet na de dodelijke protesten in Venezuela. Dat zei het staatshoofd woensdag tijdens een persconferentie.

Lees meer »

De babysit valt niet onder de familiale verzekering: “Het is verplicht een verzekering voor huispersoneel te hebben”

Je bent verplicht een verzekering voor huispersoneel te hebben wanneer je een betaalde oppas voor je kinderen hebt, die niet via een bedrijf of vereniging tewerkgesteld wordt. Op die manier is de babysit voldoende verzekerd en draai jij niet voor de kosten op. "Dat zegt de Arbeidsongevallenwet", duidt Barbara Van Speybroeck van Assuralia, de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen.

Lees meer »