Basisschool De Ark in Oekene organiseert twaalfde Parkours voor muco

Voor de twaalfde keer organiseert de vrije basisschool De Ark in Oekene Parkours. De loopwedstrijd voor kinderen en volwassenen, op zaterdag 14 oktober, moet geld opbrengen voor de behandeling van mensen die mucoviscidose hebben.

Mucoviscidose – kortweg muco – is een erfelijke, chronische aandoening waarbij taaie slijmen de werking van de longen en andere organen ernstig verstoren.

Merel Gadeyne (14) heeft muco. Ze was leerling in De Ark, toen bij haar de ziekte werd vastgesteld. Ondertussen gaat het met haar al iets beter, door de vele behandelingen. “Doordat ik door mijn ziekte zelf heel vaak dingen tegen mijn zin moet doen, kwamen de leerkrachten van De Ark, mijn ouders en vrienden op het idee om te starten met Start to Run”, vertelt ze. “Na tien weken trainen onder begeleiding van Veerle Dejaeghere konden de deelnemers – een 75-tal ouders en vrienden – vijf kilometer lopen. Dat wilden ze laten zien aan alle andere ouders en de leerlingen, en zo ontstond de eerste Parkours.”

Helpers en sponsors

Wie maakt deze mooie loopwedstrijd waar? Sandrine Verstraete, juf in De Ark: “Al twaalf jaar kunnen we op dezelfde groep medewerkers rekenen, waarvoor een hele grote dankjewel. Zo’n zestig mensen zetten zich in. Iedereen heeft een eigen taak: van sponsoring zoeken tot inschrijvingen organiseren, en de dag zelf bijvoorbeeld de sporthal en het parcours klaarzetten. En al twaalf jaar kunnen we op trouwe sponsors rekenen, die zo’n zeventig procent van onze sponsors uitmaken. Dat vinden we echt fantastisch. De vele helpende handen komen vanuit Kloen, Vives, De Ark Oekene, vrienden, familie, Oekenaars en de onmisbare vrijwilligers. Dankzij al die mensen blijven wij als werkgroep Parkours ervoor gaan. We blijven ook hopen dat men ooit een ‘wondermedicijn’ vindt. Onze volledige opbrengst gaat naar de Muco-vereniging.”

De kids run, van het eerste kleuter tot het vierde leerjaar, start om 14 uur. Per leeftijd lopen eerst de meisjes, daarna de jongens. Om 15.30 uur is er de vijf kilometer, om 16 uur de tien kilometer. De vooraf ingeschreven lopers krijgen een goed gevulde goodie bag. Er zijn mooie prijzen voor de eerste drie in elke categorie.

Na de loop is er een tombola voor alle aanwezige deelnemers. En een hapje en een drankje vind je in De Ark. (SBR)

Meer info op www.parkours.be

The post Basisschool De Ark in Oekene organiseert twaalfde Parkours voor muco is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brandweer rukt uit om brandende takken in stadspark van Veurne te blussen

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een brand in het stadspark aan het Heldenplein in Veurne. Passanten hadden rond 16 uur 45 gezien hoe een hoopje dode takken aan de rand van het park in brand stonden, wat gepaard ging met een felle rookontwikkeling. Brandweerlieden van Veurne en Koksijde snelden ter plaatse en konden de
The post Brandweer rukt

Lees meer »

Bazart komt straks thuis op Cactusfestival: “Het was altijd heel gezellig op de camping. De buren vonden dat minder leuk”

Vrijdagavond gaat een van de meest charmante festivals van ons land van start. Op het Cactusfestival krijgen we drie dagen lang het kruim van de Belgische muziek voorgeschoteld, waaronder Bazart. Voor de bandleden is de cirkel naar eigen zeggen rond, want tien jaar geleden werden ze verliefd op het Brugse Minnewaterpark.
The post Bazart komt straks thuis op Cactusfestival:

Lees meer »

Rassemblement National is op weg naar overwinning, maar wat wil partij van Marine Le Pen en Jordan Bardella precies bereiken?

Als de peilingen kloppen, haalt het Rassemblement National (RN) vanavond een historische overwinning in Frankrijk. Bij een absolute meerderheid zou uiterst rechts zelfs voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog mee aan de knoppen van de Franse politiek zitten. De focus van het RN is alvast duidelijk: betere levenskwaliteit, meer veiligheid en minder migratie. Al zijn niet alle voorstellen even

Lees meer »

Turkse soap van Eendracht Aalst blijft duren: club zegt naar Heusden-Zolder te verhuizen, maar dat kan helemaal niet

De miserie bij amateurclub Eendracht Aalst blijft duren. Nadat de stad de voetbalclub en hun Turkse investeerders uit het stadion heeft gezet, zegt Eendracht Aalst dat het in Heusden-Zolder gaat voetballen. Voetbal Vlaanderen waarschuwt jeugdspelers en hun ouders: “Wij hebben hier sterke vragen bij en raden alle spelers/ouders aan om voorlopig niets te betalen tot er duidelijkheid is.”

Lees meer »

Hittegolf in Japan eist het leven van zes mensen

Niet enkel het zuiden van Europa kampt met extreme hitte. Ook aan de andere kant van de wereld is het puffen. De hittegolf die Japan treft, heeft de voorbije dagen al zes levens geëist. Afgelopen zondag tikte de thermometer voor het eerst dit jaar in het land 40 graden Celsius aan.

Lees meer »

Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging eindelijk open voor verkeer

Op vrijdag 5 juli werd de vernieuwde N35 feestelijk geopend. Na een uitdagend proces, dat zes maanden langer duurde dan gepland, is het project eindelijk afgerond. De N35, een belangrijke verkeersader, loopt door de gemeenten Veurne, Koksijde en De Panne en is nu klaar voor gebruik.
The post Belangrijke verkeersas door Veurne, Koksijde en De Panne na maanden vertraging

Lees meer »

Actiegroep vecht vergunning van camping Tomorrowland aan, Demir: “Ze hebben tot laatste dag gewacht om het festival te kelderen”

De actiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van Dreamville, de camping van Tomorrowland. Over een week komen daar 40.000 festivalgangers aan. Maar het zou dus kunnen dat de voorbereidingen op de camping zullen moeten worden stopgezet, en dat de camping niet volledig gebruikt kan worden. “De indieners van dit beroep hebben gewacht tot de laatste dag met

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »