Wall Street: inflatie- en rentezorgen drukken de sfeer

22:10 New York sloot in het rood na een tegenvallend inflatierapport en een klimmende langetermijnrente.

Meer krantenkoppen in België

Wat is Viktor Orbáns plan achter zijn ‘Vredesmissie 3.0’? “Zelfs Von der Leyen kan dit soort onemanshow niet verbieden”

Amper een week nadat Hongarije van ons land de rol van voorzitter van de Raad van de Europese Unie overnam, is premier Viktor Orbán begonnen aan een zelfverklaarde ‘Vredesmissie 3.0’. Hij ging op bezoek bij Oekraïens president Zelensky, Russisch president Poetin én vandaag Chinees president Xi Jinping. Professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent): “Hij kan de komende zes maanden nog

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Dentergemse oppositie tempert optimisme over jaarrekening

De gemeente Dentergem zit in financieel goede papieren. Dat blijkt uit het voorleggen van de jaarrekening op de gemeenteraad. De kastoestand bedraagt 15,7 miljoen euro, een stijging van ongeveer 489.000 euro in vergelijking met het vorige jaar.
The post Dentergemse oppositie tempert optimisme over jaarrekening appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

Feestelijke opening van N35 na 25 jaar aanslepend dossier

Op 5 juli is het project voor de heraanleg van de N35, de belangrijke verkeersader die door Veurne, Koksijde en De Panne, eindelijk afgerond. Aan Sporthal Den Oosthoek werd de N35 feestelijk geopend en wijdden de lokale besturen en bewoners het heraangelegde fietspad in met een fietstochtje tot aan de rotonde in de Slableedstraat in Veurne.
The post Feestelijke

Lees meer »