Nathalie mag vijf maanden na datum dan toch haar pop-up bar ’t Hof openen in Bredene: “Ik ben er altijd blijven in geloven”

Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel: net voordat Nathalie Dumon haar pop-up bar ’t Hof wou openen in de Sluizenstraat in Bredene tekenden buren beroep aan tegen de komst ervan. Vijf maanden later krijgt Nathalie nu toch groen licht. “De zomer ben ik kwijt, maar we maken er het beste van in het najaar”, belooft ze.

Het moest een leuke plek worden om wat bij te praten met familie en vrienden. Nathalie Dumon keek een week voor de opening van haar pop-up bar de toekomst vrolijk tegemoet.

Bijzonder was dat Nathalies pop-up bar ’t Hof kwam op de plek waar haar grootouders jarenlang de boerenstiel hadden bedreven en zij zelf als kind uren had gespendeerd. “Ik deed er lang over om te beslissen wat te doen met deze plek. Ervan afscheid nemen kon ik niet. Dat zou te emotioneel geweest zijn.”

Het idee om er een pop-up bar in te richten, rijpte een jaar geleden. “In het voorjaar heb ik in de schuur een bar ingericht met meubels en prullaria allerhande, in de tuin moest een gezellig terras komen, …”

Beroep aangetekend

Op vrijdag 12 mei wilde Nathalie van start gaan. Een dag eerder kreeg ze het bericht dat er beroep was aangetekend bij de provincie tegen de opening. “Ik was in shock. Mijn mooie droom leek uiteen te spatten.”

Petities voor en tegen de komst van ’t Hof waren plots niet meer uit de lucht. En in de wetenschap dat het behandelen van een bezwaar bij de provincie maanden in beslag kon nemen, had Nathalie al snel door: als er al goedkeuring komt, dan is de zomer hoe dan ook verloren.

Die goedkeuring kwam er vorige week. Via een familielid was er toenadering geweest tot de buren en na wat kleine aanpassingen staat niks meer de verlate opening van ’t Hof in de weg. “De werftoiletten waar wat problemen rond waren, hebben we een andere plek gegeven. Die staan nu in een hangar. We hebben er zelfs voor gezorgd dat een toiletbezoek bijzonder wordt”, doet Nathalie geheimzinnig.

“Nooit opgeven”

De pop-up bar gaat op vrijdag 13 oktober voor het eerst open. “Ja, vrijdag de dertiende, ook dat nog!”, grapt Nathalie. De warme dagen liggen achter ons, maar dat vindt ze geen probleem. “In de gelagzaal, ooit de stal, is plaats voor dertig personen. Het wordt best gezellig straks, met zijn allen rond de houtkachel.”

Pop-up bar ’t Hof zal vanaf nu elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open zijn van 16 uur tot 22 uur. “Weet je, heel deze historie is nog maar eens het bewijs dat je ondanks tegenkantingen, pech,… nooit mag opgeven. Alles komt goed. Je moet gewoon blijven geloven in je dromen.”

The post Nathalie mag vijf maanden na datum dan toch haar pop-up bar ’t Hof openen in Bredene: “Ik ben er altijd blijven in geloven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Paus keurt heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goed

Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg, zal heilig worden verklaard. Die beslissing is gisteren genomen op een bijeenkomst van paus Franciscus en het college van kardinalen. Acutis overleed in 2006 op zijn 15e aan kanker. Hij gebruikte het internet om zijn geloof te verspreiden en was erg populair. Er zijn ook 2 wonderen aan hem

Lees meer »