Stemmen uit Gaza: “Dit is een oorlog tegen weerloze mensen”

De oorlog tussen Israël en Hamas is nu vijf dagen oud en het ziet er niet naar uit dat het geweld snel zal stoppen. Gaza wordt non-stop gebombardeerd door Israël en binnenkort volgt waarschijnlijk nog een groot grondoffensief. "We zitten in een nachtmerrie", zeggen getuigen uit Gaza.

Meer krantenkoppen in België

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Sol Degrieck uit Koksijde wint bij de U18 op PWA Worldcup windsurfen

In het Spaanse Gran Canaria heeft Sol Degrieck (Severne / Severne Sails) uit Koksijde als 14-jarige bij de U18 de Professional Windsurfers Association (PWA) Worldcup gewonnen. Algemeen eindigde ze tussen de profs bij de dames op een vijfde plaats.
The post Sol Degrieck uit Koksijde wint bij de U18 op PWA Worldcup windsurfen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »