Lennert en Tim nemen Azuro in Kortrijk over: “We trappen af met oudejaarsfeest in Depart”

Azuro in Kortrijk groeide de laatste jaren uit tot een vaste waarde in het Kortrijkse uitgaansleven. Mathieu Clarysse laat het concept over aan Lennert Vintevogel (27) uit Ieper en Tim Schelfhout (26) uit Ichtegem. Lennert en Tim stelden hun plannen voor in Depart, waar ze oudejaarsavond zullen vieren met Azuro.

Het ondernemerschap stroomt al jaren door het bloed van Lennert Vintevogel. Hij komt uit Ieper en combineert een fulltime job bij Tailpage met de organisatie van evenementen, waarvan Highlight Festival het bekendste is.

Samen met Tim

Nu zet hij een nieuwe stap met de overname van Azuro. “Ik doe dit echter niet alleen. Tim Schelfhout uit Ichtegem, met wie ik al jaren bevriend ben, stapt mee in dit verhaal”, aldus Lennert, die al langer plannen had om een zomerbarconcept te starten. “Ik dacht in eerste instantie in mijn thuisstad Ieper, maar dat leek op korte termijn niet realiseerbaar.”

Drie concepten

“Daags na Highlight Festival kreeg ik telefoon van Mathieu Clarysse met de vraag of ik Azuro wilde overnemen. Eerder waren er al voorzichtige contacten geweest. Ik kende Azuro al van er vroeger zelf langs te gaan en we zagen toen al dat het concept aansloeg. Azuro bestaat eigenlijk uit drie concepten: een zomerbar, winterbar en oudejaarsfeest. Het is de voorbije jaren een succes geweest en we willen verdergaan op dit elan, daarnaast gaan we er onze eigen accenten aan toevoegen. Wij gaan nu in eerste instantie van start met het oudejaarsfeest in Depart. Azuro NYE zal van 22 tot 5 uur duren in twee zalen, een beetje vergelijkbaar met het voormalige evenement Cheers. Voor de zomerbar, die dit jaar een sabbatjaar had, zijn we volop bezig met het zoeken van de ideale locatie. Vroeger was dat bij Vanmarcke, maar dat is niet langer haalbaar door bouwplannen.”

Goeie planning

Lennert wil alles blijven combineren. “Een goeie planning zal nodig zijn, maar met Tim heb ik ook een ideale zakenpartner. Tim is een goeie kameraad en de laatste jaren een trouwe kracht achter de schermen bij Highlight Festival. Bovendien kunnen we rekenen op de steun van onze vriendinnen Chloë en Emma, die onderling ook heel goed bevriend zijn. Naast Azuro sta ik verder nog mee in voor de organisatie van oudejaarsfeesten in Ieper en Poperinge. We kunnen ons zeker bezighouden”, glimlacht Lennert, die stiekem al droomt van een uitbreiding van Azuro richting Ieper. “Ik sluit niet uit dat het in de toekomst op onze tijdlijn kan staan, maar nu is het nog te vroeg om al over uitbreidingen te praten.”

Volg Azuro op Facebook en Instagram voor meer info en updates.

The post Lennert en Tim nemen Azuro in Kortrijk over: “We trappen af met oudejaarsfeest in Depart” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Cindy (45) en Dave (48) nemen bakkerij ‘t Molentje in Oostende over: “Omtoveren tot een gezellige broodjeszaak”

Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »