Politie Kortrijk pakt man op die dreigde met jachtgeweer en samoeraizwaard

In Kortrijk is woensdagavond een gewapende man opgepakt die zich had verschanst in zijn woning. Eerder die dag moest de politie al ter plaatse komen nadat hij zijn huisgenoot had bedreigd met een samoeraizwaard. Hij werd opgepakt en zal worden verhoord.

De feiten vonden plaats in de Hoveniersstraat aan de achterkant van het station. Tijdens een discussie had een 64-jarige man zijn huisgenoot bedreigd met een samoeraizwaard. Daarop kwam de politie ter plaatse en nam de man mee.

“Later die namiddag kon hij opnieuw naar huis, maar toen is het helemaal geëscaleerd”, klinkt het bij het parket. “De man had zich met een jachtgeweer verschanst in de flat en dreigde ermee zichzelf iets aan te doen. Daarop werd het hele gebouw ontruimd. De flatgenoot was niet aanwezig dus van een gijzeling was geen sprake, maar hij heeft wel enkele keren geschoten in zijn appartement. Uiteindelijk slaagden de speciale eenheden erin om de man te overtuigen zich over te geven.”

The post Politie Kortrijk pakt man op die dreigde met jachtgeweer en samoeraizwaard is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ozempic zou kunnen helpen om te stoppen met roken: “Hierdoor zouden hersenen ons niet meer ‘belonen’ na sigaret”

Het actieve bestanddeel van het diabetesmedicijn Ozempic, semaglutide, helpt om gewicht te verliezen en volgens een nieuwe studie zou het mogelijk ook helpen om te stoppen met roken. Al zijn specialisten nog voorzichtig. Er zijn aanwijzingen dat het middel ook kan helpen van andere verslavingen verlost te raken. “Maar vooralsnog is het niet raadzaam Ozempic voor te schrijven als rookstopmiddel.”

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Iran en bondgenoten bespreken vergelding na dood Haniyeh” – Brussels Airlines schrapt vluchten naar Tel Aviv

Het Israëlische leger bevestigt de dood van Mohammed Deif (58), commandant van de militaire vleugel van Hamas. Deif werd vorige maand gedood tijdens een Israëlische luchtaanval in het zuiden van de Gazastrook. Eerder had de Iraanse hoogste leider Ali Khamenei het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen, volgens de ‘New York Times’. Brussels Airlines schrapt alle vluchten naar

Lees meer »

Helft fietsen van de fietsbieb van Deerlijk permanent uitgeleend

De fietsbieb van Deerlijk bestaat 1 jaar. “Van de 120 beschikbare fietsjes zijn er momenteel 60 uitgeleend”, verduidelijkt Marc Coppens, die de grote promotor is van dat initiatief. “De fietsbieb is een uitleendienst van fietsjes voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Met een abonnement van 20 euro en een waarborg van 20 euro kan
The post Helft fietsen

Lees meer »

Bpost ook in tweede kwartaal onder kaap van miljard euro omzet

Bpost heeft de bedrijfsopbrengsten tijdens het tweede kwartaal met 3,8 procent zien afnemen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, tot 988,2 miljoen euro. Dat heeft het postbedrijf voorbeurs bekendgemaakt. Analisten gepolst door Bloomberg hadden gemiddeld genomen gerekend op een omzet van 1,01 miljard euro. Ook in het eerste kwartaal bleef bpost onder die kaap van een miljard euro.

Lees meer »