Iqrah supermarkt nieuwe buurtwinkel in de Roeselaarsestraat in Izegem met tal van Afrikaanse en Arabische specialiteiten: “Winkel genoemd naar mijn dochter”

De Roeselaarsestraat heeft een nieuwe buurtwinkel. Op het huisnummer 1, naast coiffure Jeunesse, is Wahid Akhonzada (29) gestart met een voedingswinkel.

De man is uit Afghanistan afkomstig, maar bedient zich van een aardig woordje Nederlands. “Ik woon in Kuurne en was op zoek naar een plaats om een winkel te starten. Hier in Izegem is de concurrentie niet zo groot en de ligging van het pandis ideaal.” Het gaat op een dagwinkel die iedere dag om 8.30 uur opent en om 20 uur de deuren sluit. “Maandag is onze sluitingsdag, op zondag ben ik ook de hele dag open.” In de winkel is er een divers aanbod van Arabische, Afrikaanse en Belgische voedingsmerken. “Ik woon al 13 jaar in België en heb al de Belgische nationaliteit,” vertrouwt hij ons toe. “De winkel is vernoemd naar mijn dochter.”

Bakbananen

Wahid is zijn aanbod nog aan het uitbreiden. “Nu hebben we al een groot aanbod aan diepvriesproducten, (gekoelde) dranken, rijst, thee, specijeren,… Ook fruit en groenten bied ik aan. Uien en aardappelen, maar ook gewone bananen en bakbananen. We mikken daarmee op mensen die ook graag exotisch koken, maar iedereen is hier welkom”, zegt hij terwijl de deur letterlijk open staat.

The post Iqrah supermarkt nieuwe buurtwinkel in de Roeselaarsestraat in Izegem met tal van Afrikaanse en Arabische specialiteiten: “Winkel genoemd naar mijn dochter” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brilletje van James Ensor en inkombord van Camping Cosmos: Hof der Dingen in Brugge opent deuren met typisch West-Vlaamse objecten

In het Provinciaal Hof in Brugge heeft het Hof der Dingen de deuren geopend. Het is een verzameling van typisch West-Vlaamse objecten ingestuurd door de bewoners van over de hele provincie. Van het inkombord van Camping Cosmos tot een USB-stick met het EK meeuwenschreeuwen. "Hier krijg je een glimp van wie wij West-Vlamingen zijn", zegt curator Wim Opbrouck.

Lees meer »

Expo in Gent pakt uit met 3D-gezichtsreconstructie van mogelijke stammoeder van graven van Vlaanderen: “Is het Judith of niet?”

Wetenschappers van de UGent hebben het gezicht gereconstrueerd van een adellijke vrouw uit de 9e eeuw, die mogelijk Judith van Vlaanderen is. Dat is de stammoeder van alle graven van Vlaanderen. De reconstructie kadert in een onderzoek dat werd heropend na een aflevering van het tv-programma ‘Het Verhaal van Vlaanderen’, met Tom Waes. De resultaten zijn nu te zien in

Lees meer »

Proces tegen Axel Daeseleire voorlopig afgewend

Zoals het er nu naar uitziet, ontsnapt Axel Daeseleire (56) aan een proces wegens een nooit uitgezonden interview met een zwakbegaafde kinderverkrachter. De raadkamer in Gent stelde vrijdag de bekende tv-maker en alle zes andere verdachten buiten vervolging. Toch is een proces nog niet helemaal van de baan. Het parket en de burgerlijke partij hebben nog veertien dagen om beroep

Lees meer »

“Ik wil tonen dat er áltijd een reden is om te glimlachen”: Joeri (26) maakt hiphopnummer over het ongeval dat hem voor het leven verminkte

Negen jaar geleden hing het leven van Joeri Verbeeck, toen amper 17 jaar oud, aan een flinterdun zijden draadje. Een dodehoekongeval kostte hem zijn linkeroog en rechterarm. Hoewel hij voor het leven verminkt is, legt de Kortrijkzaan een ongezien optimisme aan de dag. Nu heeft Joeri zijn levensverhaal in een rapnummer gegoten. “Ik wil mensen tonen dat er altijd een

Lees meer »

Ombudsdienst ontving dit jaar al meer klachten over De Lijn dan in heel 2023: “Bussen komen niet opdagen of zijn overvol”

Sinds vervoersmaatschappij De Lijn haar dienstregeling begin dit jaar heeft aangepast, ontving de Vlaamse Ombudsvrouw al meer dan 500 klachten. Dat zijn er meer dan heel vorig jaar. De meeste klachten gaan over bussen die te laat of helemaal niet komen. Volgens De Lijn is het grootste deel van de bussen te oud en vallen de voertuigen daardoor regelmatig uit.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Pogacar en co aangekomen voor nieuwe clash met Evenepoel, wiens gouden fiets al staat te blinken

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Meer dan 2.000 ontploffingen door lachgas in afvalverbrandingsovens in eerste 7 maanden van dit jaar

Lachgasflessen hebben in de eerste 7 maanden van dit jaar meer dan 2.000 ontploffingen veroorzaakt in de afvalverbrandingsovens in ons land. De ontploffingen ontstaan doordat gebruikte flessen bij het restafval of het sluikstort belanden, terwijl ze nog niet helemaal leeg zijn. Op 62 verschillende dagen moest een ovenlijn stilgelegd worden, omdat de veroorzaakte schade aan de ovens te groot bleek.

Lees meer »