Zo belandde vroedvrouw Laure uit Rumbeke op de nieuwe plaat van Brihang: “Ik had hem niet eens herkend met zijn ‘klakke’”

Vorige week bracht Brihang zijn nieuwe plaat ‘Droomvoeding’ uit en de voorbije dagen stond hij er zelfs letterlijk mee op de markt. Een verse plaat met daarop elf nummers waarin hij herkenbare hersenspinsels weet te vatten in rake zinnen en pure poëzie. En hier en daar voorzien van een soundbite. Zijn dochtertje Inti wenst alle luisteraars in het eerste nummer een vrolijk ‘Hallo’, maar in het vierde nummer is ook Laure Depuydt uit Rumbeke te horen. Wienda?

Geen zorgen als de naam geen belletje doet rinkelen: Laure Depuydt is geen zangeres of muzikante, en rappen doet ze ook niet. Laure (32) groeide op in Rumbeke, maar woont intussen al een tijdje in de buurt van de hoofdstad, samen met haar man Stijn Dewulf en hun drie zoontjes. Beroepshalve is ze vroedvrouw. En hoe vreemd het ook mag klinken: zo kom je dus ook op een album van Brihang.

Laure werkt in het geboortehuis van het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Een ‘geboortehuis’, zeg je? “Als je denkt aan een klassiek verloskwartier, dan is dat een ziekenhuisbed, veel medische apparatuur, een eerder steriele omgeving”, omschrijft Laure. “In een geboortehuis is dat anders. Je hebt een ruim dubbel bed, er is kleur, er speelt muziek en er is één-op-één begeleiding. De bevalling zelf verloopt zo natuurlijk mogelijk. Er zijn momenteel maar twee geboortehuizen in ons land verbonden aan een ziekenhuis, maar eigenlijk zou dat voor mij de standaard mogen zijn.”

Het is zo dat de paden van Laure en Brihang elkaar kruisten. “Boudy (Verleye, Brihang zijn ‘echte’ naam red.) en zijn vrouw Inca kwamen bij ons aankloppen, al vrij laat in de zwangerschap”, vertelt Laure. “Het grappige is dat ik aanvankelijk helemaal niet doorhad dat hij het was. Ik heb hem nochtans vrij veel aan de lijn gehad in die periode. En ik herkende ergens zijn stem wel, maar heb er nooit bij stilgestaan.”

Maar herkend of niet, er was wel snel een goeie band. “Allebei een West-Vlaams accent, dat maakt iets los hé”, aldus Laure. “Zeker ook bij de bevalling zelf. Inca is bevallen in een Franstalig ziekenhuis. Mijn collega en ik waren daar de enige Nederlandstaligen. Het was daar echt een Vlaams onderonsje. Het is trouwens ook pas dan, nà de bevalling dat ik heb beseft dat de papa Brihang was. Boudy vertelde dat de naam van z’n zoontje, Lalo, ‘een lied zingen’ betekende. Het was pas met die duidelijke link naar de muziek dat mijn frank viel. ‘Ik had je niet herkend zonder je klak’, heb ik eruit geflapt. (lacht)”

“Brihang zijn stem herkende ik wel ergens van, maar ik heb er nooit bij stilgestaan”

Een paar weken na de bevalling volgde nog een tweede verrassing. “Tijdens een van de prenatale consultaties had Brihang een opname gemaakt toen we naar de hartslag van z’n zoontje in de buik van Inca luisterden”, vertelt Laure.

“Ik had er toen niet bij nagedacht. Gewoon een papa die dat wil opnemen. Maar toen kwam een mailtje met een link naar het liedje ‘Mama’s buik’ op SoundCloud en de vraag of het oké was dat hij daarin een opname had gebruikt waarin ik te horen was”, zegt Laure.

Kloppend hartje

“Nu hoort ‘m zijn eigen hartritme. Dat is soms wel bizar voor hen’, kan je Laure op het einde inderdaad horen zeggen, op de beat van Lalo’s kloppend hartje. Dat was dus oké voor Laure. Het liedje kwam op een mini-cd’tje te staan dat in het geboortekaartje zat én prijkt nu ook gewoon op het nieuwe album. “Ik vind het wel tof, ja”, geeft Laure toe. “Ik voel me vereerd. Ik kende zijn muziek al en vind het prachtig hoe hij z’n teksten maakt. Maar voortaan volg ik hem natuurlijk nog wat intensiever.”

The post Zo belandde vroedvrouw Laure uit Rumbeke op de nieuwe plaat van Brihang: “Ik had hem niet eens herkend met zijn ‘klakke’” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »