Femke Hermans schrijft Belgische boksgeschiedenis en pakt na nieuwe zege in Canada nu ook IBF-wereldtitel

Opnieuw prijs voor Femke Hermans (33). In Montreal was ze net als vorig jaar te sterk voor de de Canadese Mary Spencer. De Vlaams-Brabantse heeft nu naast de wereldtitel bij de superwelters voor de IBO-bond ook die bij de iets meer prestigieuze IBF te pakken. Voor het eerst wint een Belgische bokster twee titels in het buitenland, iets wat Delfine Persoon niet gelukt is. En de titel in de WBC-bond lonkt.

Meer krantenkoppen in België

China hackte honderdduizenden slimme apparaten, waarschuwt FBI

Chinese staatshackers hebben meer dan 260.000 apparaten gehackt om ze te kunnen gebruiken voor grote cyberaanvallen, waarschuwen de autoriteiten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Daaronder zijn volgens de diensten ongeveer 2700 apparaten in Nederland. Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid meldt ook dat enkele duizenden apparaten in

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Fietszone in de brede omgeving van de plaatselijke vrije basisschool: Fietsers baas op wijk Driekoningen

Sinds de start van het nieuwe schooljaar kunnen de leerlingen van vrije basisschool Driekoningen zich in een fietszone naar klas begeven. Het eerste deel van de zone is al enkele weken klaar. Het gaat om het stuk van de Steenveldstraat tussen de Aartrijkestraat en de Aardenhuttestraat, plus een deeltje van de Zeeweg.
The post Fietszone in de brede omgeving

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord, wordt in beroep wellicht vrijgesproken. De man deed zijn behoefte in het ING-bankkantoor in Tielt, maar is ontoerekeningsvatbaar.
The post Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste momenten zomers weer: “De herfst komt dichterbij”

Ondanks een bewolkte start en kans op buien, belooft het een grotendeels droge autoloze zondag te worden met tegen de avond kans op onweer. Het zijn de laatste momenten om nog te genieten van zomers weer. “Later in de week wordt het overal wisselvalliger, koeler en windiger”, volgens onze weerman David Dehenauw.

Lees meer »

Meer dan duizend gewonden nadat biepers van Hezbollah ontploffen, ook Iraanse ambassadeur in Beiroet geblesseerd

Honderden mensen in verschillende regio’s van Libanon zijn dinsdag gewond geraakt toen hun biepers ontploften. Dat heeft de Libanese minister van Gezondheid Firas Abiad gezegd. Veiligheidsbronnen spreken tegenover persbureau Reuters van meer dan duizend gewonden. Een bron binnen de machtige pro-Iraanse beweging Hezbollah zegt dat een “groot aantal” van hun leden gewond geraakt is. Doden zouden er volgens die bron

Lees meer »