Jongelui ontvoeren jongen (16) tijdens drugsdeal op Brugs speelplein: “Hij moest uitleg geven over inbraak bij mijn vriendin”

Eind vorig jaar trok een zestienjarige Oostkampenaar naar een speelplein in Sint-Michiels om cannabis te kopen. Ter plaatse werd hij door drie jongelui aangevallen en in de koffer van een wagen geduwd. Een getuige sloeg meteen alarm waardoor de politie het slachtoffer snel kon bevrijden. De jeugdige daders kregen tot 37 maanden voorwaardelijke celstraf. De aanstoker had een opmerkelijke uitleg voor de feiten.

Op 7 december vorig jaar sprak een toen zestienjarige jongen uit Oostkamp ’s avonds af met zijn dealer op een speelplein in de Parklaan in Sint-Michiels. Hij wou voor twintig euro cannabis kopen maar ter plaatse sprongen de Brugse broers E.D. (21) en A.D. (19) uit de bosjes en vielen samen met de dealer, Bruggeling T.G. (19), de jongen aan. Het slachtoffer kreeg enkele rake klappen en schoppen en werd in de koffer van een Renault Megane gedwongen.

De chauffeur van de jongen was op een afstand blijven staan en zag alles gebeuren. Ter hoogte van de openstaande Steenbruggebrug zag hij een politiepatrouille en die snelde meteen naar de plaats van de feiten. Ter hoogte van enkele garageboxen in de Sint-Michielsestraat troffen de agenten de Renault Megane aan en konden ze het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijden. Er hing opgedroogd bloed aan zijn lippen en trui, zijn broek hing vol slijk en een van zijn schoenen ontbrak. De daders waren gaan lopen.

Stem herkend

De jongen verklaarde dat hij tijdens de feiten de stem van E.D. had herkend toen die “hef hem op!” had geroepen. De Bruggeling bekende dat hij die avond met de Renault Megane van zijn oma op pad was en de jongen in de koffer stak. “Ik had vernomen dat hij tijdens mijn verblijf in de gevangenis betrokken was bij een inbraak in de woning van mijn vriendin”, verklaarde hij. “Ik wou hem meenemen naar mijn vriendin in Oedelem en hem daar om uitleg vragen.”

A.D. en T.G. ontkenden hun betrokkenheid, maar de getuige sprak dat tegen. “Het staat vast dat de dealer het slachtoffer naar de bosjes lokte zodat de broers hem konden aanvallen”, aldus de rechter. E.D. kreeg uiteindelijk 37 maanden voorwaardelijke celstraf. De jongeman werd eerder al veroordeeld voor drugs en inbreuken op de wapenwet. Op het moment van de ontvoering was hij nog maar pas vrij uit de gevangenis. A.D. kreeg twee jaar celstraf met uitstel. Dealer T.G. kreeg achttien maanden voorwaardelijk. Aan het slachtoffer en zijn ouders kende de rechtbank in totaal 2.175 euro schadevergoeding toe. (AFr)

The post Jongelui ontvoeren jongen (16) tijdens drugsdeal op Brugs speelplein: “Hij moest uitleg geven over inbraak bij mijn vriendin” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

BBC-journalist met beperking moet in vliegtuig naar toilet kruipen: “Gewoon onmenselijk”

Een oorlogsjournalist van de BBC die deels verlamd is, maakte een vernederend incident mee aan boord van een toestel van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Frank Gardner (63) moest door het gangpad naar het toilet kruipen omdat er door de maatschappij geen rolstoelen worden voorzien op korteafstandsvluchten. “Als je gehandicapt bent en niet kunt lopen, is dat gewoon discriminerend”, zei Gardner.

Lees meer »

“Zelfs na haar ontslag lieten ze haar niet met rust”: ex- politievrouw (29) stapte uit het leven na pesterijen, parket onderzoekt verband

Stapte een ex-politievrouw (29) uit het leven omdat één of meerdere politiemannen van het Oostendse korps haar bleven pesten, zelfs jaren na haar ontslag? Op die vraag probeert het parket een antwoord te vinden. De jonge vrouw liet verschillende documenten — zelfs een videoboodschap — na die volgens haar familie in die richting wijzen. “Ze joegen haar de dood in”,

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei tijdens vrijdaggebed: “Iraanse raketaanvallen op Israël zijn volledig legitiem” – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Waarom zijn cryptomunten zo populair? “Ze zijn soms aantrekkelijk, maar ook weinig betrouwbaar”

Wie wil investeren in cryptomunten moet bereid zijn om dat bedrag mogelijk volledig kwijt te spelen. Dat zegt financieel expert Chris Sugira in een nieuwe podcastaflevering van ‘Money Time’. Bitcoin was de allereerste cryptomunt ter wereld, maar er bestaan intussen duizenden soorten virtuele munten. Sugira legt uit waar je best op kunt letten als je een investering zou overwegen.

Lees meer »

Veel wissels, zelfs coalitiewissel in Blankenberge

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Blankenberge, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Veel wissels, zelfs coalitiewissel in

Lees meer »

KIJK. En toen waren ze nog met zes: Bram verlaat ‘Kotmadam Sarafian’

Na een paar moeilijke eerste maanden in ‘Kotmadam Sarafian’ besluit Bram om het kot in Gent te verlaten. Hoewel het voor zijn kotgenoten niet als een verrassing kwam – omdat Bram zich vaak afzijdig hield van de rest – blijven ze het wel jammer vinden. Ook Barbara Sarafian heeft het moeilijk met z’n afscheid. “Het gaat raar zijn, dat weet

Lees meer »

Houthi’s vallen Tel Aviv aan met drones – Hulpverlenerspost van Hezbollah in Beiroet onder vuur: zes doden

De Houthi-rebellen uit Jemen hebben naar eigen zeggen opnieuw de Israëlische stad Tel Aviv aangevallen met drones. Eén exemplaar werd onderschept, de andere landde op open terrein. Vorige nacht werd ook een hulpverlenerspost van Hezbollah in Beiroet onder vuur genomen. Er vielen daarbij zes doden. VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn dan weer

Lees meer »

Al 160 keer Levensvragen, maar dit verhaal werd nog nooit verteld: “Topjobs, dure titels of glamour ten spijt: miserie overkomt iederéén”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Dodental door storm Helene stijgt tot boven de vijftig

Het dodental in de Verenigde Staten door Helene, de storm die vrijdag als orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida, is opgelopen tot minstens 53. Er wordt nog altijd druk gezocht naar overlevenden. Hulpverleners worden daarbij op sommige plekken gehinderd doordat bruggen zijn ingestort als gevolg van overstromingen en wegen bezaaid liggen met puin.

Lees meer »