Van 1 poetshulp naar 15.000 in amper 16 jaar: koppel achter Het Poetsbureau is voortaan grootste werkgever in Vlaanderen

Het succesverhaal van Jo Mellemans (48) en Elly Huysmans (47) startte letterlijk aan de keukentafel, met hun ongelukkige poetsvrouw als eurekamoment én allereerste werkneemster. En kijk: 16 jaar later mag het koppel achter Het Poetsbureau en koepelbedrijf Glowi zich na de overname van een concurrent de grootste werkgever in Vlaanderen noemen. “Dat die allereerste poetsvrouw nog altijd hier werkt, maakt ons nog het meest trots.”

Meer krantenkoppen in België

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »