Opluchting in Hippodroom na toewijzing 6 Premium-draftrenmeetings in 2024

De Kuurnse Hippodroom mag opgelucht ademhalen. Na de financiële besognes van de laatste jaren mag het volgend seizoen opnieuw zes Premium-meetings en zes zondagse meetings organiseren. “De werkingskosten en prijzengelden zijn zo grotendeels gefinancierd. Het voortbestaan van de koersen is verzekerd”, zegt een opgeluchte Thierry Hoorne, bestuurslid bij de Hippodroom in Kuurne.

De draftrenmaatschappij die al meer dan 60 jaar koersen organiseert op de Kuurnse Hippodroom kreeg de laatste jaren klappen te verwerken. “We hadden eerst corona, waardoor er moest gekoerst worden op Kuurne zonder publiek en er uiteraard ook geen inkomsten waren”, zegt Thierry Hoorne, bestuurslid bij de Hippodroom in Kuurne. “Er waren gelukkig wél koersen, waardoor trainers en drivers niet in de kou stonden.”

Toch bleek corona ook na het einde van de pandemie nog voor financiële katers te zorgen in de hippodroom in Kuurne. Minder publiek genereerde minder inkomsten, waardoor er werd getwijfeld aan het voortbestaan van de renmaatschappij.

“Ook de gemeente Kuurne zal maar wat blij zijn dat de koersen kunnen doorgaan op hun hippodroom” – Thierry Hoorne

“Al een tijdlang was de maatschappij in onderhandeling met de Belgische Federatie om meer Premiummeetings te verkrijgen”, aldus Hoorne. “Frankrijk wijst deze meetings ten laatste eind oktober toe aan de Belgische Federatie.”

Twaalf meetings

En na die onderhandelingen kreeg Kuurne afgelopen dinsdag uitstekend nieuws. Er zullen in 2024 zes Premium-meetings worden georganiseerd in Kuurne, aangevuld met zes zondagse meetings. “De Premium-meetings zijn van levensbelang, we verkrijgen zo een percentage op de weddenschappen in Frankrijk. Werkingskosten en prijzengelden zijn zo grotendeels gefinancierd. Het voortbestaan van de koersen is verzekerd”, aldus een opgeluchte Thierry Hoorne.

“Ook de gemeente Kuurne zal maar wat blij zijn dat de koersen kunnen doorgaan op hun hippodroom. De burgemeester gaf al meermaals aan dat hij van de site geen tweede Kosmos wil maken, zoals in Kemmel. Volgend jaar zal het toppunt uiteraard de ‘Mardi Gras’ worden die al jarenlang Kuurne op het internationaal voorplan zet. Verder willen ze op Kuurne ook opnieuw de Talpemeeting organiseren in oktober, een galameeting die dit jaar niet kon doorgaan.” (TH)

The post Opluchting in Hippodroom na toewijzing 6 Premium-draftrenmeetings in 2024 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »