Jong bedrijf Novulo in Pittem opent officieel de deuren in voormalige loods Clarysse

In de Brugsesteenweg in Pittem opende Novulo woensdag officieel de deuren. Het bedrijf, dat sinds begin 2021 kleine zorgwoningen bouwt voor ouderen die perfect in de achtertuin passen, verhuisde begin dit jaar naar de voormalige site van weverij Clarysse. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependale (N-VA) kwam langs, terwijl ook oud-judoka Gella Vandecaveye, als ambassadeur van het bedrijf, bij de opening aanwezig was, net als het voltallige Pittemse schepencollege.

Nieuwe toekomst voor site

Nadat ondernemer Luc Tack matrassenproducent Latexco in Tielt overnam, verhuisden de activiteiten van Clarysse in het voorjaar van 2023 naar een andere productielocatie van de groep in Oostrozebeke. Daardoor kwam het grootste deel van de gebouwen in Pittem leeg te staan. “Het verdwijnen van de weverij van Clarysse kwam destijds hard aan in onze gemeente”, aldus burgemeester Denis Fraeyman (CD&V). “Per slot van rekening was het bedrijf ooit de grootste werkgever van Pittem. Maar we zijn verheugd dat er nu nieuwe toekomst voor deze site is. De loods waar we ons nu in bevinden vormt niet alleen de nieuwe thuisbasis van Novulo, straks zal er op deze site ook een nieuwe KMO-zone komen. Deze site heeft een mooie toekomst en daar zijn we dankbaar voor.”

Officiële voorstelling

De verhuis naar de Brugsesteenweg dateert eigenlijk al van mei, maar pas woensdag werd ook officieel de nieuwe stek van het bedrijf geopend. Tuinkantoortjes en tiny houses kende u ongetwijfeld al, maar ook de vraag naar modulaire woonoplossingen voor ouderen zit in de lift, want Novolu is sinds de opstart in 2021 aan een stevige groei bezig. Het bedrijf ontstond twee jaar geleden uit dakwerkersbedrijf EPDM Solutions. Daar zochten ze een constructeur om een nieuw mobiel administratief kantoor te bouwen, maar uiteindelijk besloten ze zelf zo’n kantoor te bouwen. Zo ontstond het idee om dat te blijven doen en zich te richten op de zorg. Het Pittemse bedrijf onderscheidt zich in de sector door niet alleen duurzame kleine zorgwoningen voor hulpbehoevenden te maken, maar ook door andere zorgen weg te nemen. Zo wordt er een jaar gratis mantelzorg aangeboden. (SV)

The post Jong bedrijf Novulo in Pittem opent officieel de deuren in voormalige loods Clarysse is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hoe een natuurfenomeen als orkaan Helene uitgroeit tot onderwerp van de kiescampagne voor het Witte Huis

President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben het rampgebied in het zuidoosten van de VS bezocht waar orkaan Helene verwoesting heeft gezaaid. Eerder had de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump het gebied ook bezocht. De politici spreken hun steun uit voor de getroffen bevolking, maar de orkaan maakt intussen ook deel uit van hun verkiezingscampagnes.

Lees meer »

41 ‘patserbakken’ van straat geplukt tijdens grootschalige controles op illegale tuning in Limburg

In 10 Limburgse politiezones zijn gisteren ‘patserbakken’ uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Voor die controles werden de auto’s naar de Limburgse keuringsstations in Hechtel-Eksel en Alken gebracht. Er werden 41 overtredingen op illegale tuning vastgesteld. Bij tuning wordt een auto aangepast om er een ‘patserbak’ van te maken. Het provinciebestuur coördineerde de actie.

Lees meer »

Anderlecht hoopt op zes op zes, Union wil stijgen: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Vandaag komen vier Belgische ploegen in actie in de Europa League en de Conference League. Anderlecht wil zes op zes, maar dan moet het stunten in Spanje. Union hoopt tegen Bodo/Glimt op een eerste zege. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle ontvangt Sankt Gallen. Hieronder kan u alle wedstrijden terugvinden in een handig overzicht,

Lees meer »

Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich

Aan het WK in Zürich stond ook een Oostduinkerkenaar aan de start. Lennert Vanlathem (24) reed mee bij de C1-klasse en werd zowel in de tijdrit als in de wegrit zevende.
The post Lennert Vanlathem tevreden na zijn WK-debuut in Zürich appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit weten we nu al over de nieuwe Vlaamse maatrege­len voor elektri­sche wagens: “Trek maar snel aan de mouw van je garagist”

De nieuwe Vlaamse regering gaat raken aan de voordelen voor wie met een elektrische wagen rijdt. Zo zal de premie voor wie een elektrische auto koopt, heel snel verdwijnen. Maar elektrisch rijden wordt binnenkort ook een pak minder fiscaal interessant. Hoe zwaar wordt elektrisch rijden straks belast? En vooral: hoeveel tijd heb je om toch nog van de huidige voordelen

Lees meer »

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »