WEERBERICHT. De laatste dag nazomeren? Vrij zonnige woensdag met temperaturen tot 23 graden, gevoelig kouder vanaf het weekend

Genieten maar van die allerlaatste nazomermomenten! We krijgen woensdag droog en vrij zonnig weer, met temperaturen tot 23 graden in Vlaanderen. Morgen is het meestal zwaarbewolkt met enkele buien of perioden met regen, ook vrijdag verloopt veelal zwaarbewolkt. En vanaf het weekend wordt het gevoelig kouder, zegt het KMI.

Meer krantenkoppen in België

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf opgepakt: “Dit is hallucinant”

In het strafonderzoek naar de fraude bij het magistratenexamen van januari hebben speurders van de Brusselse federale politie één van de twee klokkenluiders in het dossier opgepakt. De advocaat werd vrijdagochtend door drie agenten van zijn vrijheid beroofd en de hele voormiddag verhoord. “Dit is hallucinant” zegt zijn raadsman.
The post Klokkenluider in dossier rond fraude bij magistratenexamen zelf

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »