Wrakstukken van geïmplodeerde Titan-duikboot geborgen, menselijke resten worden verder onderzocht

Circa drie en een halve maand na het ongeluk met de onderzeeër Titan hebben experten de wrakstukken geborgen. Dat heeft de Amerikaanse kustwacht meegedeeld. De wrakstukken werden afgelopen week naar een Amerikaanse haven gebracht om daar te worden geanalyseerd en opgelijst. Vermoedelijk zijn er ook nog meer menselijke resten teruggevonden. Deze zullen nog verder door experten worden onderzocht.

Meer krantenkoppen in België

BK Cornhole krijgt tweede editie

Na een succesvolle eerste editie van het Belgisch kampioenschap cornhole volgt op zaterdag 3 augustus een tweede editie, weliswaar met een dubbel zo groot deelnemersveld. Het BK vindt plaats tijdens de driedaagse Aarthurfeesten op de Rodenbachwijk in Hooglede.
The post BK Cornhole krijgt tweede editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »