Slagerij Delbaere blaast 65 kaarsjes uit en viert dat met feestweekend

Slagerij Delbaere uit Tielt is 65 jaar jong en viert dat op 14 en 15 oktober met een feestweekend in de slagerij. Daarbij wordt de familiegeschiedenis van de zaak extra in de verf gezet, want met Joran (26) en Amber (24) staat de derde generatie er ondertussen achter de toonbank.

“We gaan wat schilderwerken uitvoeren, terwijl onze tijdlijn in de slagerij, die begint bij mijn grootvader, aangevuld zal worden met een foto van ikzelf”, zegt Joran Delbaere. “Klanten kunnen rekenen op een ambachtelijk hapje en een drankje, er zijn demonstraties voorzien en we zorgen ook voor goodiebags. Nog tijdens het feestweekend starten we een nieuwe spaaractie voor koeltassen. Wat het nieuwe interieur betreft gaan we ook enkele van de awards die we in de voorbije jaren wonnen wat beter in de kijker zetten.” Dat zijn er overigens heel wat. Dit jaar kreeg de slagerij terug de titel van Erkend Ambacht, terwijl Delbaere ook in de prijzen viel op de vakbeurs Euro Beef. En in 2022 werd Joran zelfs nog gehuldigd als vijfde beste slager van België. In 2017 en 2018 vielen Jarne en Joran ook al in de prijzen op de vakbeurs Meat Expo. Zo kregen ze onder meer de prijs voor de beste bloedworst van België. Op basis van een recept van opa Germain.

Ter Groene Poorte

Het verhaal van het familiebedrijf begint in 1958, wanneer Germain Delbaere op zijn achttiende een vleesgroothandel in de Meulebeeksesteenweg overneemt. Hij geeft de passie voor het vak door aan zijn zoon Geert. Die studeert in 1987 af als slager-spekslager-traiteur aan Ter Groene Poorte in Brugge en stapt na zijn legerdienst mee in de zaak. In 1993 openen vader en zoon samen hun eerste winkel. In 2000 kiest Germain ervoor het wat rustiger aan te doen, waarop Geert en zijn vrouw Severine de zaak officieel overnemen.

We zijn wellicht het oudste familiebedrijf in de slagersstiel in de regio Tielt en daar zijn we trots op

Geert en Severine geven de passie op hun beurt door aan zonen Joran en Jarne. “Toen Joran amper tien was stond hij al naast mij en mijn vader vlees te snijden”, aldus Geert. “Jarne was toen zes, maar hij wou ook meehelpen met z’n grote broer. Op een omgekeerde bak omdat hij anders niet boven de tafel kon kijken. Hij heeft wel eens in z’n vingers gesneden. Maar een kwartier later stond hij hier terug met een pleistertje en evenveel goesting.” Het stond toen al in de sterren geschreven dat beide broers een slagersopleiding zouden volgen.

Familiebedrijf

De twee studeerden inmiddels af en zetten de familietraditie verder. Jarne Delbaere (22) blies twee jaar geleden in Oostrozebeke samen met vriendin Marie speciaalzaak De Druivelaar nieuw leven in, terwijl oudste zoon Joran en zijn vriendin Amber in oktober 2021 de slagerij in de Meulebeeksesteenweg overnamen. Severine en Geert zijn weliswaar nog steeds actief in de slagerij en staan hun zoon en schoondochter met raad en daad bij. “We zijn wellicht het oudste familiebedrijf in de slagersstiel in de regio Tielt en daar zijn we trots op”, zegt Joran. “In maart 2020 gaven we de winkel een flinke facelift en sindsdien hangt er ook een tijdlijn in de zaak, met foto’s van de verschillende generaties, van vroeger tot nu. Onze slogan is niet voor niets ‘Generaties lang vakmanschap!’” (SV)

Lees ook…

Slagerij Delbaere verkozen tot beste slager van West-Vlaanderen – KW.be

Joran Delbaere (25) verkozen tot vijfde beste slager van België: “Een erkenning van al het harde werk” – KW.be

The post Slagerij Delbaere blaast 65 kaarsjes uit en viert dat met feestweekend is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »