Alec Baldwin nog niet uit de wind: ‘Rust’-aanklagers onderzoeken of hij veiligheid op filmset ondermijnde

Afgelopen april raakte bekend dat Alec Baldwin (65) niet wordt vervolgd voor zijn aandeel bij de fatale schietpartij op de filmset van ‘Rust’ in 2021. Maar de kopzorgen van de Amerikaanse acteur zijn nog lang niet van de baan. ‘The Hollywood Reporter’ laat weten dat er mogelijk alweer een nieuwe aanklacht dreigt, als uit nieuwe documenten blijkt dat hij – als producent – bewust heeft bezuinigd op de setveiligheid.

Meer krantenkoppen in België

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Stagiair Joe (37) mag ziekenhuis zes maanden na bizar ongeval op parking The Jane verlaten, maar wacht nog lange revalidatie

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »