Ewan verlaat Lotto Dstny dan toch en keert terug naar Jayco AlUla: “Het was tijd voor verandering”

Het moeilijke dossier tussen Caleb Ewan en Lotto Dstny is van de baan. De Australische sprinter was ondanks een doorlopend contract tot eind 2024 op een zijspoor beland bij de Belgische ploeg. Beide partijen wouden van elkaar af en het Australische Jayco AlUla komt nu met een oplossing. Het neemt Ewan over.

Meer krantenkoppen in België

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

Arrestatiebevel tegen Sjojgoe en Gerasimov: vertrouwelingen van Poetin zijn architecten van Oekraïne-oorlog

Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft opnieuw arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Russische kopstukken. Het gaat om de Russische oud-minister van Defensie Sergej Sjojgoe en Valeri Gerasimov, de stafchef van het Russische leger. Zij worden verdacht van het leiden van aanvallen op burgerdoelen en burgers in Oekraïne. Dat is een oorlogsmisdaad.

Lees meer »

Gezinnen sparen kleiner deel van hun inkomsten

De spaarquote van de Belgische gezinnen is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 14 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar was dat nog 15,1 procent, zo blijkt uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en de Nationale Bank.

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Luchtverkeer in Seoel tijdelijk verstoord door afvalballonnen uit Noord-Korea

De Incheon-luchthaven in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel heeft 3 uur lang de start-en landingsbanen gesloten nadat enkele afvalballonnen uit Noord-Korea waren gespot. Eén ballon kwam op het tarmac terecht. Daardoor was het luchtverkeer tijdelijk verstoord. Noord-Korea heeft de afgelopen weken honderden afvalballonnen over de grens gestuurd als "vergelding tegen Zuid-Koreaanse propaganda".

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »