TERUGLEZEN ISRAËL. Hamas dreigt met executie van ontvoerde Israëli’s elke keer dat burgers in Gaza geraakt worden door luchtaanval

Israël heeft 300.000 reservisten opgeroepen in wat de grootste mobilisatie van het land ooit is, na de verrassingsaanval van Hamas op het land. Het leger meldt dat er in de nacht van zondag op maandag zeker vijfhonderd aanvallen zijn uitgevoerd op posities van Hamas en de islamitische Jihad in de Gazastrook. In totaal zijn nu al ruim 700 Israëli’s en meer dan 400 Palestijnen om het leven gekomen. Volgens nieuwssite ‘Al Jazeera’ zouden momenteel meer dan 100.000 Israëlische soldaten verzamelen aan de grens met de Palestijnse gebieden in afwachting van een eventueel grondoffensief. Herlees hier alle ontwikkelingen van maandag 9 oktober.

Meer krantenkoppen in België

Russische drone neergestort op Lets grondgebied, ook Roemeens luchtruim geschonden door drone

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X, het vroegere Twitter. “We staan ??in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. “Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.” Ook op het Roemeens grondgebied werd een Russische drone gesignaleerd.

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: Open Vld en Groen vragen audit

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »