Acteurs uit Britse serie ‘Allo, ‘Allo!’ vieren in Nieuwpoort eerste verjaardag van Picon de Nouvion

Bert Gunst, de man achter de lancering van ‘Picon de Nouvion: The Great Taste of Café René’ vierde op zondag 8 oktober het eenjarig jubileum van dit bijzondere aperitiefdrankje.

Het drankje, genaamd ‘Picon de Nouvion’ is een eerbetoon aan de serie en is gebaseerd op het recept van René Artois, hoofdpersonage in de Britse serie ‘Allo Allo!’. De naam verwijst naar het Franse dorpje Nouvion, waar de gebeurtenissen in de serie zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In René Artois’ café komen verzetsstrijders, Gestapo-agenten, Duitse officieren en geallieerde krijgsgevangenen dagelijks samen, vaak zonder elkaars ware identiteit of aanwezigheid te kennen, wat leidt tot hilarische situaties.

Speciale gasten

Bert zorgde voor een stunt en wist niemand minder dan drie bekende acteurs uit ‘Allo Allo!’ naar Nieuwpoort te lokken om zijn ‘Picon de Nouvion’ te promoten. De gasten waren luitenant Hubert Gruber, gespeeld door Guy Siner, soldaat Helga Geerhart, gespeeld door Kim Hartman, en Herr Otto Flick, gespeeld door Richard Gibson. Ze namen de tijd om flessen ‘Picon de Nouvion’ te signeren ter ere van het eenjarig jubileum van dit speciale drankje.

De signeersessies vonden plaats in zowel de Carrefour van Nieuwpoort-Stad als Nieuwpoort-Bad, waardoor fans de kans kregen om hun favoriete ‘Allo Allo!’-acteurs persoonlijk te ontmoeten en een gesigneerde fles “Picon de Nouvion” te bemachtigen.

Absurde humor

‘Allo Allo!’ was een groot succes van december 1982 tot december 1992, met negen seizoenen die wekelijks tot veertien miljoen kijkers wisten te trekken. De serie werd verkocht aan meer dan zestig landen, ook aan België. Nu, dankzij de heruitzending op VTM 4, kunnen nieuwe generaties ook genieten van de absurde humor en de unieke charme van ‘Allo Allo!’.

The post Acteurs uit Britse serie ‘Allo, ‘Allo!’ vieren in Nieuwpoort eerste verjaardag van Picon de Nouvion is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid”

We zagen Steven Van Moeffaert voor het laatst als speler actief in Waregem, waar KSC Blankenberge de finale van de beker van West-Vlaanderen won. Intussen was de promotie van eerste provinciale naar de nationale reeksen al afgedwongen.
The post Steven Van Moeffaert (KSC Blankenberge) blikt terug op mooi seizoen: “Spelers verdienen duidelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

“Er zijn maanden dat er geen euro binnenkomt”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Heeft het gezicht van Andy Peelman (40) een houdbaarheidsdatum? Hoe verliep de eerste keer seks voor Ben Segers (50)? En hoeveel verdient influencer Steffi Vertriest (37)? In de nieuwe podcastafleveringen laten bekende Vlamingen opnieuw alle remmingen vallen en spreken zonder schroom over onderwerpen die ze nog nooit met het publiek hebben gedeeld. “Ik werd onzeker doordat ik tijdens de seks

Lees meer »

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »