Gewapende overval in nachtwinkel in Molenstraat in Wervik: “Graaiden geld uit de kassa, terwijl ze pistool op mij richtten”

Zaterdagavond even voor elf uur vond in de ‘nachtwinkel’ Sana Shop op de hoek van de Molen- en Tramstraat in Wervik een gewapende overval plaats. Drie daders gingen aan de haal met de inhoud van de kassa. De gewapende diefstal vond plaats met geweld en bedreiging.

Een vierde dader zat wat verderop in het begin van de Bakkerstraat te wachten in een auto. De politie kwam ter plaatse. In het kader van het lopend gerechtelijk onderzoek worden door de politie geen details over de daders gegeven. “Ze zijn hier amper twintig seconden binnen geweest”, zegt de zaakvoerder.

Daders onherkenbaar

“In de winkel hangen camera’s en we hebben beelden. Geen van de daders is evenwel herkenbaar, want ze droegen een bivakmuts. Ik zat boven en ben niet naar buiten gelopen omdat ik hoorde dat ze gewapend waren.”

Familie van de zaakvoerder hield de Sana Shop open. “Ik was iets aan het eten en zat tussen de toog en het rek met sigaretten”, vertelt de man. “Twee daders kwamen direct achter de toog en graaiden het geld uit de kassa. Een derde dader bleef voor de toog staan en richtte een pistool op mij. De drie mannen waren in het zwart gekleed en hadden een kap over het hoofd. Ik kon alleen hun ogen zien.”

The post Gewapende overval in nachtwinkel in Molenstraat in Wervik: “Graaiden geld uit de kassa, terwijl ze pistool op mij richtten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »