Bouchez blijft een jaar langer MR-voorzitter, maar hij krijgt oud-premier Wilmès aan zijn zijde

Zoals verwacht wordt het mandaat van Georges-Louis Bouchez als MR-voorzitter met een jaar verlengd. De partijraad van de Franstalige liberalen heeft een voorstel in die zin van het partijbureau goedgekeurd. Het mandaat van Bouchez liep normaal gezien af in november, maar wordt nu tot na de lokale verkiezingen van volgend jaar.

Meer krantenkoppen in België

Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting in Oostrozebeke kwam de oppositiepartij Inspraak.nu op de proppen met heel wat vragen rond het artikel in onze krant betreffende het gebruik van de Ginstekerk voor culturele doeleinden.
The post Ontwijding Ginstekerk niet aan de orde appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Hollywoodacteur Vin Diesel is special guest tijdens optreden van Dimitri Vegas en Like Mike op Tomorrowland

Hollywood op bezoek op Tomorrowland. De Amerikaanse acteur Vin Diesel (57), onder meer bekend van ‘The Fast and The Furious’-franchise, is zaterdagavond opgedoken op het festival in Boom. Helemaal onverwacht is dat niet: in een gesprek met HLN had Dimitri Vegas (42) het nieuws aangekondigd, al was het toen nog niet duidelijk of het effectief zou lukken. Wél dus. Vin

Lees meer »

Mama Kelly en dochter Ashley organiseren macramé-actie voor De Warmste Week: “We verkochten intussen al 335 werkjes”

Met het thema eenzaamheid voor De Warmste Week 2024 al aangekondigd, besloten Kelly Castelein en haar dochter Ashley Deketelaere dit jaar vroeg in actie te komen. Met hun macramé-actie zetten ze een hartverwarmend initiatief op waarmee niet alleen geld wordt ingezameld. “Met onze actie willen we mensen ook samenbrengen en verbinden”, klinkt het bij Kelly en Ashley.
The post

Lees meer »

Brussels parket opent onderzoek naar e-bikemaker Cowboy na race-app

Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar e-bikemaker Cowboy, omwille van de interactieve app van het bedrijf waarmee fietsers tegen elkaar kunnen racen. Dat meldt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. “De verkeersveiligheid van de Brusselaars en van de dagelijkse passanten die Brussel bezoeken, is een absolute prioriteit voor het parket”, klinkt het.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran vertelt VN dat Israël oorlog in heel Midden-Oosten wil – “Iraanse hoogste leider geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

Campo Solar in Damme van start onder stralend zonnetje én met 100.000 zonnebloemen in bloei: “Weekendtickets? Daarvoor ben je al te laat”

Een fikse wolkbreuk boven het festivalterrein zorgde woensdagnacht nog even voor de nodige stress, maar de site van Campo Solar is nét op tijd volledig klaar voor een zuiders festivalweekend. De ticketverkoop loopt vlot en de organisatie mikt op zo’n 21.000 bezoekers. Wij gingen al even langs om het terrein te inspecteren.

Lees meer »