Vrouw (31) eindigt tijdens autorijles op dak in gracht: “Instructeur stuurde volop tegen, maar het was te laat”

Een 31-jarige vrouw is maandagochtend tijdens een rijles met de autoschool op het dak van de wagen in een gracht beland in Ramskapelle bij Nieuwpoort. De vrouw schrok toen ze in de zachte berm naast de weg belandde en reageerde door in paniek extra gas te geven en weg te sturen. De instructeur probeerde in te grijpen door volop tegen te sturen, maar het was te laat.

Het ongeval gebeurde maandagochtend om 8.20 uur op de Diksmuidse Weg in Ramskapelle, op de weg richting Pervijze. Een 31-jarige vrouw uit De Panne was er bezig met een autorijles in een wagen van rijschool Eureka. Plots ging het verkeerd na een flauwe licht hellende bocht op een stuk weg waar de zachte berm en gracht meteen naast de weg liggen. De vrouw kwam met de rechterwielen naast de weg terecht en schrok. In de manoeuvres die volgden belandde de auto in de gracht op het dak.

Het ging om een auto van autorijschool Eureka. Zaakvoerster Carine Van Rie snelde ter plaatse. “Toen ik de auto op het dak zag liggen en de ambulance zag staan, sloeg de schrik me om het hart”, zegt Carine. “Gelukkig bleek alles oké te zijn. De leerlinge werd ter plaatse verzorgd in de ziekenwagen, maar bleef net als onze instructeur ongedeerd. Beiden waren wel onder de indruk. Het ongeval gebeurde toen onze leerlinge erg schrok op het moment dat ze in de zachte berm reed. In een paniekreactie draaide ze het stuur over, maar bleef daarbij gas geven. De lesauto is uitgerust met een automaat en een extra set pedalen. Onze ervaren rijinstructeur probeerde volop tegen te sturen en in te grijpen, maar het was te laat. De auto schoof weg en belandde op het dak in de gracht.”

Terug de baan op

Door het ongeval was de Diksmuidse Weg lange tijd versperd en moest de wagen uit de gracht getakeld worden. De Peugeot is wellicht volledig vernield door het ongeval.

“Maar dat is het minste van onze zorgen”, vervolgt Carine. “Dit is het eerste ongeval in onze rijschool sinds 1987 en gelukkig blijft het bij stoffelijke schade. Uiteraard werd de rijles opgeschort en brachten we die vrouw naar huis en onze instructeur naar de school om wat te bekomen. Het ging om een van de laatste rijlessen van de 20 uur praktijk voor die vrouw. We zullen haar nu zo snel mogelijk laten terugkomen. Om haar wat op het gemak te stellen, kan ze eerst in alle veiligheid terecht op ons oefenterrein of op de rijsimulator en indien alles goed gaat, sturen we haar snel opnieuw de baan op, zodat dit enkel een nare ervaring blijft.” (JH)

The post Vrouw (31) eindigt tijdens autorijles op dak in gracht: “Instructeur stuurde volop tegen, maar het was te laat” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »

Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen

In de stad Essen, in het westen van Duitsland, zijn betogers slaags geraakt met politieagenten nabij de jaarlijkse partijconventie van het radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). De betogers probeerden de start van de tweedaagse conventie tegen te houden door de toegangswegen te blokkeren en partijafgevaardigden de weg te versperren. Volgens de Duitse media zouden 80.000 tot 100.000 mensen meebetogen tegen

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

Voorzitter Vlaams Belang Wervik Rudy Denys verhuist naar Blankenberge: “Nood aan een nieuwe start in een andere omgeving”

Voorzitter Rudy Denys (62) van het Vlaams Belang Wervik verhuist binnenkort naar Blankenberge en sluit daar aan bij de plaatselijke afdeling. “Met pijn in het hart heb ik deze beslissing genomen, daar ik nood heb aan een nieuwe start in een andere omgeving”, zegt Rudy. “Het was tijd voor iets anders. Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »