Bouchez jaar langer voorzitter MR, met Wilmès aan zijn zijde

Georges-Louis Bouchez blijft voorlopig voorzitter van de MR. Eind deze maand liep zijn mandaat af, maar de partij gaf maandagmorgen haar akkoord om de voorzittersverkiezingen even achterwege te laten. Er komen volgend jaar immers federale, regionale, Europese en gemeenteraadsverkiezingen aan.

Meer krantenkoppen in België

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor

Lees meer »

Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke

Op zondag 8 september organiseren Stefaan Martens en Ann Dewulf op hun domein d’Oude Zwinhoeve in Oostkerke een grote internationale koetsenparade. “De hele dag door showen de menners hun mooie paarden en historische koetsen, terwijl ze hun behendigheid demonstreren”, zegt Stefaan Martens.
The post Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

En plots is het de Vlaamse formatie die stroef loopt: “Voor onze gevoeligheden is echt nul respect”

De federale ‘boemeltrein’ is net weer vertrokken, maar nu staat de Vlaamse trein weer vast in een tussenstation. CD&V kraakt de ‘landingsnota’ van Matthias Diependaele (N-VA) af, en ook voor Vooruit scoort die een dikke buis. “N-VA geeft ons het gevoel dat ze ons gewoon niet in deze coalitie willen.” Ondertussen verliest de Vlaamse formatie kostbare tijd en kruipt de

Lees meer »

Frank Leuridan opent speciaal voor ons zijn museum: “Voor een uniek stuk heb ik altijd nog een plaatsje vrij”

In de schaduw van de beroemde Sint-Sixtusabdij van Westvleteren woont metaalbewerker op rust Frank Leuridan (64). Vijftig jaar lang al verzamelt Frank oude machines en werktuigen. Eerder uitzonderlijk opent hij voor ons de deur van zijn ‘museum’ in de Catsputdreef, waar zorgvuldig honderden collectiestukken gerangschikt zijn. “Ik heb nog geen tijd om bezoekers te ontvangen”, glimlacht hij.
The post

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy”

Na eerdere succesedities onder de noemer Kasteelfeesten en Riderfort’23 ging op zondag 1 september ‘Onder de shelter’ door. Het gratis event met veel muziek en comedy in regie van Dominiek Schrauwen en Vrienden van het Live Lied.
The post Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy” appeared first on KW.be.

Lees meer »