Zoute Grand Prix 2023 breekt alle records: 27,2 miljoen euro (!) opbrengst tijdens veiling exclusieve wagens

De Zoute Sale by Bonhams, het hoogtepunt van de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist, heeft zondag een recordbedrag van 27,2 miljoen euro opgeleverd. Onder meer een Ferrari 250 GT Berlinetta ‘Tour de France’ uit 1959 wisselde van eigenaar voor ruim 4,8 miljoen euro.

Nadat de veiling vorig jaar afklopte op een recordbedrag van 25 miljoen euro, stoot deze dit jaar door naar het duizelingwekkende bedrag van 27,2 miljoen euro voor 147 aangeboden wagens, motoren en memorabilia.

Grootste editie

Met 30.000 bezoekers voor de twee strandpaviljoenen – los van de talloze bezoekers in het straatbeeld doorheen de vierdaagse – was de 14de editie ook meteen de succesvolste tot nu toe, laat de organisatie weten. Met een opvallende ‘prestatie’ van de Zoute Gallery by EY. Dit gloednieuwe 7.000 vierkante meter grote strandpaviljoen, opgebouwd aan het Albertplein, bood onderdak aan alle historische wagens en was al van bij de start van het event helemaal uitverkocht voor het weekend.

Naar het buitenland

Gesterkt door het grote succes, maken Filip en David Bourgoo, de organisatoren van de Zoute Grand Prix, meteen de internationale expansie van hun evenement bekend. Zo zal het evenement van 5 tot en met 8 juni 2024 een editie organiseren onder de naam Zoute Grand Prix @ Luxembourg, inclusief een rally met historische wagens, een GT Tour en een expositie en veiling van unieke wagens in de oude binnenstad. Van 5 tot 8 september 2024 verplaatst de Zoute Grand Prix zich dan weer naar het Zwitserse Gstaad.

“We breiden nu uit: er komt een Zoute Grand Prix in Luxemburg en Zwitserland”

“We merken dat we met de Zoute Grand Prix een unieke succesformule hebben gevonden”, zegt Filip Bourgoo. “Het samenbrengen van de toekomst van de automobiel, met hedendaagse constructeurs die hun nieuwste modellen en prototypes voorstellen, en het rijke verleden met een rally van historische wagens en een veiling, is enig in zijn soort. Tussen de verschillende rally’s door die we het hele jaar organiseren, reis ik de wereld rond en ga ik op bezoek bij collega’s en automobielclubs. Daar merkte ik dat er heel veel interesse in onze manier van aanpak en het succes van ons event.”

Knokke op de kaart

“Al snel werden er gesprekken opgestart die zich vandaag concretiseren in de aankondiging van een Zoute Grand Prix in Luxemburg en Zwitserland”, gaat hij verder. “De editie in Knokke-Heist blijft het ‘flagship’ van onze organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met onze expansie bijdragen om de gemeente Knokke-Heist internationaal nog meer op de kaart te zetten.” (MM)

The post Zoute Grand Prix 2023 breekt alle records: 27,2 miljoen euro (!) opbrengst tijdens veiling exclusieve wagens is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe details over koningin Letizia’s vermeende affaire overschaduwen militaire ceremonie van prinses Leonor

Een nieuwe stap in haar militaire opleiding: prinses Leonor (18) van Spanje is woensdag benoemd tot onderofficier tijdens een officiële ceremonie. Aanwezig en apetrots waren haar ouders koning Felipe (56) en koningin Letizia (51). Ze leken zorgeloos, terwijl er enkele uren voor de ceremonie een explosief interview heeft plaatsgevonden met de vermeende minnaar van Letizia. Jaimie Del Burgo, tevens haar

Lees meer »

Een bescheiden huwelijk, maar wel een met bijzondere details: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde, ondernemer Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid. Zo was er een hele grote vol-au-vent-koek in plaats van een bruidstaart. “Jens en ik houden niet van het klassieke trouwgebeuren.”

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »