940.000 euro subsidies voor aanpassingswerken in De Zon en De Wingerd in Ingelmunster

Voor de aanpassingswerken in de gemeentescholen De Zon en De Wingerd in Ingelmunster kan het gemeentebestuur rekenen op 940.000 euro subsidies. Dat maakte het agentschap voor infrastructuurwerken in het onderwijs (Agion) bekend.

Het leerlingenaantal in De Zon is de voorbije jaren sterk gestegen. Daarom moet het aantal leslokalen uitbreiden. Om dit aan te pakken, wil het gemeentebestuur de bestaande overdekte speelplaats inrichten als polyvalente ruimte met extra lokalen, bureaus voor de directie en een vergaderruimte.

Ledverlichting

Aan deze nieuwe locatie komt een luifel. Zo is er opnieuw een overdekte speelruimte voor de kinderen. De isolatie en gevelbekleding van de bestaande gevel boven de gloednieuwe klaslokalen wordt vervangen zodat de gevel van Villa Max en De Zon één geheel vormt. Daarnaast krijgen alle lokalen uit de jaren ’70 van De Zon en de Wingerd een ventilatiesysteem en energiezuinige ledverlichting. Aan de ingang van De Wingerd in de Schoolstraat komt een nieuwe fietsstalling.

“De grote financiële steun van het departement Onderwijs maakt ons heel blij!”

Volgens de laatste raming kosten alle aanpassingswerken samen 1.300.000 euro. Om deze werken te financieren vroeg het gemeentebestuur subsidies aan bij Agion. De onderwijsvereniging van steden en gemeenten (OVSG) zorgde voor de nodige ondersteuning. Recent kreeg het bestuur de leuke boodschap dat Ingelmunster 940.000 subsidies krijgt om de werken te realiseren.

Goed voor sfeer én prestaties

Schepen van onderwijs Martine Verhamme: “De Zon kampt met ruimtetekort. De nieuwbouw van De Zon en Villa Max, gefinancierd met eigen middelen, kan de leerlingen van De Zon niet langer kwalitatief huisvesten. Uitbreiding dringt zich op. Een degelijk ventilatiesysteem en goede verlichting zorgen voor een verhoogde concentratie en aandacht bij de leerlingen. Dit komt de klassfeer en de schoolresultaten ten goede. De nieuwe overdekte fietsstalling voor De Wingerd kadert in het fietsvriendelijk beleid van de gemeente. De grote financiële steun van het departement Onderwijs maakt ons heel blij!”

De omgevingsvergunning voor de werken is in orde. Momenteel loopt de aanbesteding. Het is de bedoeling om vanaf midden januari volgend jaar met de werken te starten. (PADI)

The post 940.000 euro subsidies voor aanpassingswerken in De Zon en De Wingerd in Ingelmunster is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gids Pascal (31) wordt tijdens tour door gemaskerde man in het water geduwd: “Ik had mijn nek kunnen breken”

Pascal Gerritsen (31) gidst al acht jaar nieuwsgierige toeristen rond in ’t Brugse, maar donderdag kreeg de tour wel een heel verrassende wending. De gids met Nederlandse roots werd door een onbekende man plots het water in geduwd, toen hij op de bekende Bonifaciusbrug zat. “Ik kan en wil me haast niet voorstellen dat het een gerichte actie is geweest

Lees meer »

Onze reporter trok naar de Polderstraat in Londerzeel, waar windhoos spoor van vernieling achterliet: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

Open Vld hoopt dat Janna Opstaele postuum de titel van ereburgemeester krijgt: “Eerbetoon aan iemand die veel betekende voor Middelkerke”

Raadslid Franky Annys (Open Vld) zet een extra agendapunt op de Middelkerkse gemeenteraad van woensdag 10 juli. Hij wil hiermee op vraag van echtgenoot Willy Rommel en familie de goedkeuring vragen voor de aanvraag om Janna Opstaele alsnog postuum tot ereburgemeester te benoemen. De liberale politica overleed op 27 april 2021 na een indrukwekkend politiek parcours van 24 jaar dat

Lees meer »

Wim Opbrouck zoekt strandbloemen

Wim Opbrouck is de curator van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. Hij is nu samen met zijn team volop bezig het Hof der Dingen vorm te geven dat er een vaste stek krijgt.
The post Wim Opbrouck zoekt strandbloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderhalf miljard euro aan kleingeld in omloop, en toch hebben winkels geen wisselgeld: overheid roept op om met munten te betalen

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij de mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger daarom op om de centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Zij getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Geen gezondheidskwaal hardnekkiger dan buikvet. Geen lichaamsonderdeel ook dat hardnekkiger wordt weggemoffeld onder de juiste plooi, want iederéén heeft het. Maar wanneer moffelen niet meer werkt en diëten ook weinig soelaas biedt, wordt buikvet – noem het liefkozend ‘een penske’ of afkeurend ‘mijn zwemband’ – een strijd die mensen in stilte voeren. Behalve Karen (45) en Naldo (36): zij spreken

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »