Bijna 100 honden wagen sprong in de Leie tijdens hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve

De 172ste editie van de hondenzwemming was andermaal een voltreffer. Exact 98 honden waagden een oversteek. Ook de andere kermisactiviteiten sloegen aan met onder meer 500 lopers en een volle feesttent voor de Ketnetband.

Hoogtepunt van de kermis in Sint-Baafs-Vijve is nog altijd de hondenzwemming, die vandaag aan de 172ste editie toe was. Exact 98 honden waagden een oversteek van de oude Leie-arm. Geen nieuw record, maar toch een opkomst die de organiserende Sint-Bavovrienden tot tevredenheid stemt.

Net als het verloop van de overige activiteiten. “Zo daagden 500 lopers op, waarvan 170 kinderen, voor Wielsbeke Loopt en ook het optreden van de Ketnetband was een voltreffer”, zegt Vincent Herman van de Sint-Bavovrienden. Straks komen ook nog De Romeo’s langs.

Hondenzwemming

Maar de klemtoon ligt nog altijd bij de hondenzwemming. Dit keer waren er vijf reeksen: één voor de kleine honden en telkens twee voor de middelgrote en grote honden. Die laatste twee zwommen dan ook nog eens een finalereeks.

Bij de kleine honden was de winnaar meteen duidelijk en dat was dit jaar Melvin van Cindy De Poortere uit het naburige Dentergem. “Melvin is de jongste jaren niet uit de topdrie weg te slaan. Hij heeft energie te over en is een echte waterrat. Eigenlijk zou hij best gedijen op een boerderij met heel veel landerijen rond”, lacht baasje Cindy.

“Melvin leek wel wat zenuwachtig. Misschien omdat ik het ook spannend vond en de hond dit aanvoelde, maar na aankomst was hij helemaal ontspannen. Dat zwemmen doet hij immers supergraag.” Als prijs kregen hond en baasje een trofee kreeg, een zak hondenvoer en een teddybeer. “Maar hiermee is mijn dochter al aan de haal gegaan”, lacht Cindy.

Geen duw

Het was meteen duidelijk, dat Melvin de snelste was. Bij andere reeksen was het soms nipter, maar de liefst vijf juryleden hielden nauwgezet in de gaten welke hond eerst over de finish komt. “Anders dan veel mensen denken bepaalt het bereiken van de ketting naast de oever de winnaar, dus niet de hond die eerst de oever zelf bereikt”, verklaart jurylid Bernard Vandewalle.

“We zien er ook streng op toe dat de honden zelf te water gaan. Ze een duw geven kan echt niet en leidt tot diskwalificatie. Maar eigenlijk hoeven we nooit in te grijpen, alles verloopt heel eerlijk. De hondenzwemming is een volksgebruik en het is het amusement dat telt”, besluit Bernard.

(MI)

The post Bijna 100 honden wagen sprong in de Leie tijdens hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Bezoekers zien tot eigen verbazing hoe grote krokodil over omheining begint te klimmen in dierentuin

Dat was even schrikken voor enkele bezoekers in het Malcolm Douglas Crocodile Park in Australië. Ze zagen tot hun eigen verbazing hoe een grote krokodil erin slaagde om een omheining te beklimmen. “Het is duidelijk dat het dier nu wil gevoederd worden”, aldus een van de dierenverzorgers. “Mocht de krokodil tot in de voedingsruimte geraken terwijl de deuren nog open

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »