Race for the Cure is groot succes in Spiere-Helkijn: 153 lopers zamelen 3.881 euro in

Op zondag 1 oktober hebben zo’n 153 mensen deelgenomen aan de Race for the Cure in Spiere-Helkijn. In totaal zamelde de organisatie 3.881 euro in. “Maar met de extra inschrijvingen en donaties komen we zeker aan 4.000 euro”, zegt Justine van de Vrijetijdsdienst in Spiere-Helkijn.

Zo’n 123 personen hebben zich op voorhand ingeschreven via Think Pink, ter plaatse, in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn, kwamen daar nog een 30-tal inschrijvingen bij. Zondag konden deelnemers kiezen voor een wandeltocht van 3 kilometer of een looptocht van 1 km (Kids Run), 5 km of 10 km. Om 12.30 uur konden lopers hun gratis T-shirt afhalen bij het onthaal, de start van de Kids Run was om 14 uur gepland.

Randanimatie

“Op het evenement zelf hebben we een podium voorzien met een dj en een Franstalige en Nederlandstalige animator die het verloop van de namiddag in goede banen leidden”, zegt Justine van de Vrijetijdsdienst in Spiere-Helkijn. “Juf Cindy, die kleuterturnen geeft in basisschool De Polyglot zorgde voor een ludieke opwarming voor alle kinderen die deelnamen aan de Kids Run. Fitnesscoach Ruben gaf een opwarming voor de volwassenen die deelnamen aan de 5- en 10 km-loop. De kinderen liepen in drie groepen, ingedeeld volgens de leeftijd. Per leeftijdscategorie kregen de drie snelste lopers een medaille van Sport Vlaanderen. We hadden ook een springkasteel voorzien voor de aanwezige kinderen.”

De sportclubs van de gemeente hielpen om het evenement in goede banen te leiden. “Bernice van Sportivol deelde de t-shirts uit, Mathias en Wolf van badminthonclub Smash hebben de lopende kinderen begeleid met de fiets. Franckie en Ann van Padel Michelsberg deden hetzelfde voor de volwassen lopers. De jeugd en de eerste ploeg van Jong Helkijn hebben de drank en het eten verzorgd (hamburgers, pannenkoeken, chips).

Uiteindelijk zamelde Race For the Cure zo’n 3881 euro in. “Maar met de extra inschrijvingen en donaties die nog niet verrekend zijn op de website van Think Pink erbij, komen we zeker aan 4.000 euro”, verzekert Justine.

De inschrijvingsgelden gaan rechtstreeks naar Think Pink. Een officiële overhandiging is er niet.

The post Race for the Cure is groot succes in Spiere-Helkijn: 153 lopers zamelen 3.881 euro in is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Video toont hoe Trump uithaalt naar Biden bij partijtje golf en zegt dat hij uit race zal stappen: “Wat een oude, kapotte hoop rotzooi”

Er zijn beelden opgedoken die laten zien hoe Republikeins presidentskandidaat Donald Trump tijdens een partijtje golf met zijn zoon Barron stevig uithaalt naar president Joe Biden. Trump noemt Biden een “oude, kapotte hoop rotzooi” en zegt dat hij uit de race zal stappen. “Dat betekent dat we Kamala (Harris, de vicepresident, red.) krijgen”, zegt hij.

Lees meer »

Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK

De Belgian Young Yellow Tigers U18 zijn momenteel in Roemenië voor hun deelname aan het Europees kampioenschap. Janne Deleu (16) uit Oostende maakt voor de tweede keer deel uit van de Belgische groep.
The post Janne Deleu met Belgian Young Yellow Tigers U18 naar EK appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ann Deschrijver trekt schoolpoort voorgoed dicht

Met het vertrek van Ann Deschrijver (61) verliest basischool Mandelbloesem een leerkracht pur sang. “Na het behalen van mijn onderwijzersdiploma in de H.Familie Tielt in 1983 ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als leerkracht en ik heb tot vandaag nooit iets anders gedaan. Het was een job die me 100 procent voldoening schonk”, verzekert ze.
The post Ann

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »