Tine Broucke maakt gepersonaliseerde decoratie: “Ik heb in eigen decoratie mijn drijfveer gevonden”

Het begon als een idee om grafzerken te personaliseren, het eindigde met een brede waaier aan gepersonaliseerde decoratie. Maak kennis met JULO, de gedurfde onderneming van Tine Broucke.

Gepersonaliseerde geschenken? Iedere stad of gemeente heeft ergens wel een creatieve ziel die het aan de klanten weet aan te bieden. Voor Tine Broucke (38) uit de Ieperstraat begon het verhaal op een gelijkaardige manier.

“Ik ben altijd al een bezige bij geweest en kocht me een tijdje terug zo een machine om belettering mee te maken. Toch merkte ik al snel dat er heel wat beperkingen waren. Niet alleen was het steevast een gepruts met de plasticfolie, ik had ook heel wat ideetjes die een grotere oppervlakte vroegen. Na wat zoek- en leeswerk viel mijn oog op een lasersnijmachine, die me gaf wat ik nodig had”, vertelt Tine.

Wie denkt dat Tine hiermee een compact toestel in huis haalde, vergist zich schromelijk. “Nee, mijn auto slaapt vanaf nu buiten”, lacht de onderneemster.

Mooie projecten

“Mijn lasersnijmachine is een exemplaar dat je ook in ateliers of technische scholen kunt vinden. Het stelt me in staat om oppervlaktes van maximaal 1 meter op 1,6 meter te gaan bewerken. Van spiegels tot welkomstborden? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.”

“Met JULO richt ik me vooral op event organisers of bedrijven die hun eigen decoratie willen laten maken. Toch sla ik de deur niet dicht voor particulieren die kleine oplages nodig hebben. Mensen die bijvoorbeeld potloden willen laten graveren met hun naam of logo? Die zijn ook meer dan welkom. Eigenlijk dacht ik eraan om grafzerken te personaliseren, maar toen bleek dat steen en marmer veel te hard waren. Ik heb in decoratie mijn drijfveer gevonden en kon ondertussen al enkele mooie projecten realiseren. Zo werd ik gevraagd om het interieur van een schoonheidssalon van enkele unieke stukken te voorzien.”

Voor de naam van haar onderneming vond Tine inspiratie bij haar gezin. JULO is een verwijzing naar de namen van haar kinderen, Jules en Louise.

Info: JULO, Ieperstraat 426, Menen, 0498 67 96 61, [email protected], www.ju-lo.be.

The post Tine Broucke maakt gepersonaliseerde decoratie: “Ik heb in eigen decoratie mijn drijfveer gevonden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan”

Tijdens de Cadet Challenge volgend weekend, die voor de zevende keer op rij in Zandvoorde plaatsheeft, zijn er in hun categorie zo’n zeventig renners waar ze in drie reeksen worden ingedeeld.
The post Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen kondigt einde samenwerking aan met Vooruit in Hasselt: “Want de socialisten werken achter onze rug aan voorakkoord met N-VA” 

Groen Hasselt wil in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij net zelf bekend. Daarmee komt er een einde aan ruim 24 jaar samenwerking tussen de groenen en de socialisten in Hasselt. Volgens Groen zelf heeft Vooruit eerder gemaakte afspraken rond een kartel voor de verkiezingen in oktober "eenzijdig opgezegd". “Maar we staan sterker

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes: kan ik daardoor nog goedkoper kleding kopen?

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »