LIVE REFERENDUM. Vinden Gentenaars wonen in hun stad te duur? En komen ze uit hun kot om die vraag te beantwoorden?

Moet Gent extra inspanningen leveren om wonen betaalbaar te houden voor iedereen? Dat is, breed gesteld, de vraag waar Gentenaars vandaag een antwoord op mogen — niet moeten — geven in een volksraadpleging. Niet dat de stad dat zelf een volksraadpleging wilde, wel omdat de meer dan 27.000 handtekeningen van actiegroep ‘Te Duur’ het bestuur daartoe verplichtten. Maar komen de Gentenaars effectief uit hun kot om deze zondagvoormiddag hun stem uit te brengen? Pas als meer dan 26.700 mensen opdagen, worden de stemmen geteld. En dat weten we omstreeks 14 uur. Volg het hier live.

Meer krantenkoppen in België

Howest uitgeroepen tot beste designerschool en beste gameschool: “Dit onderstreept ons innovatieve karakter”

De bachelor Industrieel Productontwerpen van Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) is uitgeroepen tot de beste designschool ter wereld op de internationale competitie The Rookies Awards. Ook Digital Arts & Entertainment scoorde opnieuw als beste gameopleiding, deze keer in de categorie Mobile Games.
The post Howest uitgeroepen tot beste designerschool en beste gameschool: “Dit onderstreept ons innovatieve karakter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Genieten van lekkernijen op ‘Bake with Love’ in wzc Duinenzee De Panne: “Smul mee en steun alzheimeronderzoek”

Op zondag 6 oktober organiseert het Woonzorgcentrum Duinenzee in De Panne een speciale editie van Bake with Love ten voordele van Stichting Alzheimer Onderzoek. Het evenement vindt plaats in de Dynastielaan 42 en brengt iedereen samen voor een goed doel. De opbrengsten van het evenement gaan rechtstreeks naar Alzheimeronderzoek. Tijdens deze bijzondere dag zijn er ook speciale gasten aanwezig, onder

Lees meer »

Waarom miljoenenveiling tijdens Zoute Grand Prix dit jaar géén record zal opleveren: “Mensen moeten geboeid blijven”

27,2 miljoen euro: zoveel leverde de Bonhams Sale in 2023 op tijdens de Zoute Grand Prix. Maar voor het eerst in jaren zal de prestigieuze autoveiling, met pareltjes die tot 4 miljoen kosten, géén record opleveren. En daar is volgens het veilinghuis een goede reden voor. “We moeten mensen geboeid houden”, zegt verantwoordelijke Gregory Tuytens.

Lees meer »

Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen

Valentin Petillon rijgt dit jaar de overwinningen en dichte ereplaatsen aaneen. De tweedejaarsnieuweling van Wanty Cycling Team ziet zijn sterke prestaties beloond met een mooie transfer naar het jongerenteam van Soudal Quick Step.
The post Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte (52) in Franse verkrachtingszaak beweert dat echtgenoot van slachtoffer hem drogeerde: “Hij moet iets in mijn cola gedaan hebben”

Jean T. (52), een van de 51 verdachten in het ophefmakende verkrachtingsproces rond Gisèle Pélicot, beweert door Dominique Pélicot, de echtgenoot van de Française en spilfiguur in het hele verhaal, gedrogeerd te zijn. “Hij bood me een cola aan en vanaf dat moment weet ik niets meer”, verklaarde hij in de rechtszaal.

Lees meer »

VS: Israël voert momenteel “beperkte grondoperaties” uit in Libanon

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond bevestigd na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Israël heeft niet publiekelijk bevestigd dat er een aanval aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat een nieuwe fase aanstaande is in de strijd met Hezbollah. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen”

Hilde Crevits krijgt opnieuw een prominente rol in de nieuwe Vlaamse regering. Als viceminister-president krijgt ze de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Dat betekent ook dat er een plaatsje vrijkomt in het parlement.
The post Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »