Max Verstappen voor derde jaar op rij wereldkampioen Formule 1

Max Verstappen heeft z’n derde wereldtitel in de Formule 1 op zak. In de sprintrace van de GP van Qatar viel zijn enige concurrent in de WK-stand Sergio Perez uit. Daardoor is Verstappen nu al – met nog zes wedstrijden te gaan – zeker van de wereldtitel.

Meer krantenkoppen in België

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »