La Trattoria d’Antonio opent de deuren in de Kerkstraat: Italiaanse keuken in Damme

In de Kerkstraat 26 in Damme opende op zondag 1 oktober een nieuw Italiaans restaurant de deuren. Anaïs Ragon en Antonio Cali brengen in La Trattoria d’Antonio een breed scala van de Italiaanse keuken op het bord. “Veel van onze producten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Italië”, klinkt het.

De tijd dat je in het historische centrum van Damme enkel terecht kon voor al dan niet hartige pannenkoeken, andere tearoomgerechten en de klassiekers uit de Frans-Belgische keuken ligt duidelijk achter ons. Enkele maanden geleden opende een Thais eethuis de deuren, een tijdje daarvoor vestigde er zich een Zuid-Amerikaanse gericht steengrillrestaurantje en op zondag 1 oktober opende de Italiaanse Trattoria d’Antonio de deuren in de Kerkstraat 26.

Het horecapand stond al een tijdje leeg toen het Nederlands-Italiaanse koppel Anaïs Ragon (37) en Antonio Cali (38) het ontdekten. “Ik heb lange tijd in de horeca in West Zeeuws Vlaanderen gewerkt, in de zaal vooral, maar toen we in de coronacrisis steeds meer geconfronteerd werden met sluitingen en andere beperkingen, ben ik ingegaan op een aanbod om in Zwitserland – waar nauwelijks beperkingen waren – in een hotel te gaan werken”, vertelt Anaïs.

Heimwee naar huis

“Het is daar en toen dat ik Antonio leerde kennen omdat hij daar in Zwitserland, vlakbij de Italiaanse grens, aan het werk was als kok.” Antonio is afkomstig uit het Zuid-Italiaanse Sicilië, maar heeft ook de Noord-Italiaanse keuken onder de knie.

“We hebben een tijdje samen een restaurant gerund in Zwitserland, maar ik miste mijn familie toch wel erg en we zijn dan teruggekeerd naar Nederland, waar we verder actief waren in de horeca. Maar de droom bleef er om in deze contreien met een eigen ‘trattoria’ van start te gaan”, gaat Anaïs verder.

“Na eerst enkele panden in Brugge te hebben bekeken, werd dit fraaie pand in Damme aan ons voorgesteld door de makelaar en we waren eigenlijk direct verkocht. Het heeft net de juiste grootte om het met twee te kunnen bolwerken en het was in goede staat.” “Heel wat van onze producten worden rechtstreeks geïmporteerd uit Italië”, vertelt Antonio.

Positieve reacties

“Op onze kaart vind je diverse pasta’s maar bijvoorbeeld ook een Milanese kalfschnitzel, een entrecôte met gorgonzola of een mooi gegrild stukje zalm. We openden de deuren net op de dag van het evenement Da’Smakt hier in Damme en mochten zo al een groot publiek verwelkomen. En het belangrijkste: de reacties waren bijzonder positief!”

Meer info: 0031 611 102 764 of [email protected]

The post La Trattoria d’Antonio opent de deuren in de Kerkstraat: Italiaanse keuken in Damme is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »