Al minstens 56 doden na overstroming van meer in Himalaya in India

Na de overstroming van een gletsjermeer in de Himalaya zijn al minstens 56 mensen om het leven gekomen. Dat blijkt zaterdag uit een nieuwe balans van de autoriteiten. In de Indiase deelstaat Sikkim, in het noordoosten van het land, werden 26 lichamen geborgen, en in de naburige deelstaat West-Bengalen werden 30 lichamen gevonden. De zoekacties worden verdergezet.

Meer krantenkoppen in België

Wateroverlast in Dentergem en Zulte: kunstgrasveld dreef tot bij de buren

Een plotse wolkbreuk boven Zulte en Dentergem leidde vrijdagavond tot heel wat wateroverlast. De kelder van een woonzorgcentrum liep onder, een restaurant moest halsoverkop de klanten wegsturen en een kunstgrasveld spoelde volledig weg. “We waren tot twee uur ’s nachts bezig om het kurk terug op te scheppen.”
The post Wateroverlast in Dentergem en Zulte: kunstgrasveld dreef tot bij

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht reishulporganisatie Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

Geen olympisch diploma voor roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe

De Brugse roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe zijn vrijdagvoormiddag op de derde plaats geëindigd in de B-finale van de lichte dubbeltwee op de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. Met een negende plaats in totaal grijpen ze zo nipt naast een olympisch diploma.
The post Geen olympisch diploma voor roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe

Lees meer »

Slachtoffer dubbele aanslag schreeuwt onschuld uit: “Waarom moet ik boeten voor de daden van mijn broer?”

“Zowel mijn gezin als ik zijn er kapot van”, reageert Mohamed E.K. (45) vanuit het buitenland. De afgelopen twee nachten werden zijn woning in Hove en zijn sportclub in Mortsel het doelwit van aanslagen. Vermoedelijk viseren de acties zijn jongere broer Zakaria ‘Piwi’ E.K. “Waarom moet ik als hardwerkende vader boeten voor de daden van mijn jongere broer?”

Lees meer »

Londen is attractie rijker: dolfijn gespot in de Theems

Er is een dolfijn gespot in de Theems vlak bij Bermondsey, in het zuidoosten van Londen. En ook bij Putney, in het zuidwesten, zwom er eentje rond. Of het om hetzelfde dier ging, is nog niet duidelijk, maar het is alleszins uitzonderlijk. Als het dier niet snel terug naar volle zee zwemt, vrezen experts wel voor het ergste.

Lees meer »

Klachten over fitnessketen van Nicolas De Bruyn uit ‘The Sky is the Limit’: “Ik heb meer dan 500 euro betaald om van dat abonnement verlost te zijn”

Ziek worden en toch je abonnement niet kunnen opzeggen. Een maand sporten en alsnog voor bijna twee jaar moeten betalen. Het zijn maar enkele zaken die klanten overkwamen bij On Line Fitness, een keten die eigendom is van Nicolas De Bruyn uit het programma ‘The Sky is the Limit’. Dat blijkt uit onderzoek van HLN-consumentenexperte Safia Yachou. “Mensen beginnen met

Lees meer »