KSA Veurne scoort met spannend verhaal rond Planeet X: Een mooie seizoensstart

KSA Kerelstede en KSA Roodkapjes zijn het seizoen begonnen met een spannend avontuur waarbij alles draaide rond Planeet X. De nieuwe leiding werd voorgesteld, het was een drukke bedoening aan de inschrijvingstafels, en maar liefst 182 kinderen kwamen op bezoek om van de KSA-activiteiten te proeven.

Bij de ingang van het terrein rond het clublokaal Briekeljong stond een mysterieus portaal… Daar startte het verhaal van Planeet X. Hoofdleiders Wout Degroot (20) en Rune Larrangé (18) vertellen: “We zijn zowat twee maanden bezig geweest om dit spel in elkaar te steken. De Sloebers – het eerste en tweede leerjaar – gaan op zoek naar allerlei zaken om te kunnen overleven op Planeet X. Iedereen moet meehelpen, zodat de verstrooide professor die alle problemen van de wereld wil oplossen het portaal weer kan openen.”

“Daar zit een vreemde stam al een hele week vast, heeft honger, wil naar huis… Doordat de stam al zolang opgesloten zit, heeft hij Briekeljong veroverd. De kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar gaan de strijd aan met de locals om een stuk grond op Planeet X te bemachtigen. Terwijl het eerste en tweede middelbaar tijdens de heavy games het gevecht aangaan met de planeetbewoners, trekken het derde en vierde middelbaar op verkenning op de vreemde planeet om de verloren portaalstukken terug te halen. Deze eerste activiteit sluit perfect aan bij het jaarthema Natuurlijk Avontuurlijk.”

Meteen inschrijvingen

Wout, Rune en de hoofdleiding van KSA Roodkapjes Pauline Gunst (17) en Lotte Corneillie (17) blikken tevreden terug op de meer dan geslaagde namiddag.

“Al op deze eerste dag noteerden we zestig inschrijvingen, maar er komen er nog heel wat bij, zeker nu mensen ook online kunnen inschrijven. Onze beide KSA-groepen tellen zo’n 150 leden, zonder de leiding. Maar het ziet ernaar uit dat we dat aantal gaan overtreffen! Bijna 200 kinderen die nog geen lid zijn, kwamen langs en kregen zo een voorproefje van onze activiteiten en konden kennismaken met de leiding. We hebben het voor iedereen gezellig gemaakt, ook voor de ouders. Er was de bar, er waren broodjes, appelbeignets, ijsjes…”

De grootste in België

Voor wie KSA Veurne nog niet kende, werd duidelijk gemaakt dat die net als alle West-Vlaamse KSA-bonden deel uitmaakt van de overkoepelende KSA Noordzeegouw, de grootste gouw in België. Om de twee weken worden activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de leeftijdsgroep.

KSA Roodkapjes is er voor jongens van het eerste en tweede leerjaar ingedeeld bij de Sloebers, en meisjes van het eerste leerjaar tot en met het vierde middelbaar. Bij KSA Kerelstede zijn er de Pagadders (derde en vierde leerjaar), de Jongknapen (vijfde en zesde leerjaar), de Knapen (eerste en tweede middelbaar), de Jonghernieuwers (derde en vierde middelbaar) en de Hernieuwers (vanaf het jaar dat je leider wordt tot de dag dat je beslist om ermee op te houden).

“Jaarlijkse toppers zijn ons Klein Kamp – in 2024 van 2 tot 6 juli in Watou – en ons Groot Kamp, volgend jaar van 20 tot 28 augustus in de Kariboe in Ellikom”, zegt Wout. “We kijken ook uit naar de tweede editie van onze fuif Out of the Blue, met dj Nina Block, op 21 oktober. Dat is echt een spetterend feest voor alle jongeren van Veurne. Thema dit jaar is Into the Deep. De voorverkoopbandjes zijn al te verkrijgen, tegen 7 euro. Die worden ook verkocht via alle Veurnse scholen.”

De kas spijzen

“Maar eerst is er nog onze ouderavond, op 14 oktober! En op 4 november is het alle hens aan dek voor onze tweede editie van Hasta La Pasta, in het College van Veurne. Dat is de leukste pasta-avond van het jaar, met pasta à volonté én een dessertbuffet! Onze leiding maakt alles zelf klaar. Met dat evenement spijzen we natuurlijk onze kas, maar we houden de prijs democratisch! We organiseren nog andere sponsoracties, zoals een ontbijt, de verkoop van onze zelfgemaakte petten…”

Wie het voelt kriebelen, kan terecht op https://www.ksaveurne.be/ of bij [email protected] en [email protected]. (Myriam Van den Putte)

The post KSA Veurne scoort met spannend verhaal rond Planeet X: Een mooie seizoensstart is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

De Tour de France win je in de keuken

03:01 De Ronde van Frankrijk wordt de komende drie weken ook een race naast de fiets. De koers is in de ban van een kennissprint in functioneel eten om te presteren, in de bekende jacht op elk procent winst…

Lees meer »