Première van Eau Revoir zorgt voor beleving aan verlaagde Leieboorden: “Het idee is om bovenlokaal mensen naar hier te krijgen”

Eau Revoir is een gloednieuw eventconcept waarbij je ‘s avonds gratis kan genieten van een bijzonder lichtspektakel waarbij projecties op een fontein op het water dansen. De eerste editie van Eau Revoir ging gisteren van start aan de verlaagde Leieboorden en loopt nog tot en met 8 oktober.

“Waterbeleving wordt vaak gelinkt aan de zomer, met Eau Revoir plaatsen we de Leie ook tijdens de herfst in de kijker”

Eau Revoir kadert binnen een ruimer aanbod aan nieuwe events onder de noemer ‘WaterSferen’ om meer beleving te creëren naast, op en in het water in de Leiestreek. “Met dergelijke evenementen willen we aandacht geven aan de vele wateren die onze streek heeft. Waterbeleving wordt vaak gelinkt aan de zomer, met Eau Revoir plaatsen we de Leie ook tijdens de herfst in de kijker. Het idee is om bovenlokaal mensen naar hier te krijgen. De horecaterrasjes zaten alleszins goed vol”, vertelt Thomas Gits (32), sinds vorig jaar projectmedewerker bij Toerisme Leiestreek.

“We kozen Kortrijk als eerste locatie omdat de stad investeert in haar waterwegen en die zien als een troef”

Eau Revoir is een ode aan het water, een creatief en uniek lichtspektakel met enkele knipogen naar de natuur, cultuur en belevingen die je in de Leiestreek kan ervaren zoals een vrouw die passeert op een supboard. “De lichtprojecties met kleur van deze schaal zijn uniek in Vlaanderen. We kozen Kortrijk als eerste locatie omdat de stad investeert in haar waterwegen en die zien als een troef. Dan denk ik aan de verdere verlaging van de Leieboorden, Buda Beach en verschillende soorten waterplezier zoals sups en bootjes.”

Praktisch

Na deze première van Eau Revoir in Kortrijk, volgen er nog drie edities: aan de Leie in Deinze van 13 tot en met 15 oktober, aan de Kleine Bassin in Roeselare van 3 tot en met 5 november, en aan Machelenput in Machelen-aan-de-Leie van 15 tot en met 17 december. Eau Revoir gaat telkens ‘s avonds in het weekend door vanaf 20 uur. De voorstelling duurt ongeveer een kwartier en wordt telkens herhaald op het uur en op het halfuur. De laatste voorstelling is om 22.30 uur. Kijkers kunnen napraten met een hapje of drankje ter plaatse. Meer info over Eau Revoir vind je op www.toerismeleiestreek.be/watersferen.

Eau Revoir werd gecreëerd door vzw Toerisme Leiestreek in samenwerking met ontwerpbureau Beeldjutters, eventbureau Festor en Stad Kortrijk.

The post Première van Eau Revoir zorgt voor beleving aan verlaagde Leieboorden: “Het idee is om bovenlokaal mensen naar hier te krijgen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

E40 versperd in Oostkamp door verkeersongeval met verschillende voertuigen

Op de E40 gebeurde zondag ter hoogte van Oostkamp een zwaar verkeersongeval. Minstens vijf voertuigen raakten betrokken. Richting Brussel is de snelweg volledig versperd, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde rond 15.55 uur. Op de autosnelweg E40 richting Brussel kwamen ter hoogte van Oostkamp vijf voertuigen in aanrijding met elkaar. Momenteel is de snelweg richting Brussel versperd en

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Amerikaan (21) schiet ex-vriendin en drie anderen dood op verjaardagsfeestje, daarna pleegt hij zelfmoord

In de Amerikaanse staat Kentucky heeft een 21-jarige man zijn ex-vriendin en drie anderen doodgeschoten tijdens een verjaardagsfeestje, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. De dader was geen onbekende voor de autoriteiten. Eerder was hij veroordeeld voor de verkrachting van een 13-jarig meisje, waarvoor hij een voorwaardelijke straf van vijf jaar kreeg.

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »